Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje je zakon!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 05. 2023 / 09:33
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 10:02
Življenje je zakon!
Maribor, Grajski trg, Pohod za življenje. FOTO: Jože Potrpin

Življenje je zakon!

Iz Ljubljane se je Pohod za življenje, festival veselja, ljubezni in spoštovanja slehernega življenja, prvič preselil v Maribor in navdušil 600 udeležencev.

Sporočilo ljubezni in spoštovanja slehernega življenja, ki je rdeča nit pohodov za življenje, je letos v mladostni preobleki in pod sloganom »Življenje je zakon« prvič preplavilo tudi mariborske ulice in trge. Zadovoljni, kako prijazno jih je Štajerska sprejela, prireditelji že snujejo nove lokacije, kamor bi v prihodnje še lahko preselili festivale veselja in življenja.

Za pravico do življenja nerojenih otrok, za pomoč mamicam in očkom v stiski, za nedotakljivost življenja se javno zavzemajo že od leta 2014, ko je Ljubljana gostila prvi shod za življenje, v minulih letih pa še tri zaporedne pohode, lanskega se je udeležilo kar 5.000 zagovornikov življenja od spočetja do naravne smrti. Letošnji dogodek pa se od prejšnjih ni ločil le po kraju, temveč je – v odgovor na ta čas zelo perečo problematiko evtanazije – prvič dal poudarek tudi zaščiti dostojanstva ljudi v jeseni življenja.

Glavni pričevalki mariborskega Pohoda za življenje sta bili mama in babica z izkušn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh