Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje za bližnjega

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 06. 09. 2023 / 08:21
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 10:37
Življenje za bližnjega
Potniško letalo Boeing 747. FOTO: Wikipedia

Življenje za bližnjega

Nesreče razdelijo ljudi v dve veliki skupini. V eni so tisti, ki gledajo samo nase in poskušajo iz vsakršnih okoliščin potegniti osebno korist. V drugi skupini pa so tisti, ki tudi za ceno lastnega življenja pomagajo bližnjim. Med te je spadala indijska stevardesa Neerja Bhanot, ki se je dva dni pred triindvajsetim rojstnim dnevom znašla pred naperjenim orožjem ugrabiteljev, vendar ji to ni vzelo poguma.

Prva dokumentirana ugrabitev letala se je zgodila februarja 1931 v Peruju. Ko je pilot Byron Richards po približno osemsto kilometrov dolgem poletu iz Lime pristal v mestu Arequipa na skrajnem jugu države, ga je obstopila skupina oboroženih revolucionarjev. Povedali so mu, da je ujet in da jih mora odpeljati, kamor bodo ukazali. Tej zahtevi ni hotel ugoditi. Po dobrem tednu so mu sporočili, da se lahko vrne v Limo, če odpelje tja enega od njihovih mož.

Strela v zraku

V soboto, 28. oktobra 1939, je na obrobju mesta Bloomington v ameriški zvezni državi Indiana pristalo letalo, iz katerega je zlezel moški prijetnega videza v poznih dvajsetih letih. Ljudje, ki so se zbrali okrog njega, so opazili, da ima na obleki kri. Pojasnil je, da se mu je ulila iz nosu, potem pa vprašal, če je v bližini kakšna restavracija, saj je pošteno lačen. Medtem ko je brezskrbno večerjal, je novica o njegovem pristanku prišla do lokalne telefonistke. Ta je na radiu slišala, da je bilo l...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh