Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žolca

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 29. 03. 2023 / 08:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2023 / 11:25
Žolca
FOTO: Krištof Koman

Žolca

Svinjske nogice s parklji in uhlje razrežemo na večje kose, solimo, začinimo, prilijemo vodo, da je vse skoraj pokrito, in kuhamo 2 uri in pol, nato damo v lonec cela korenčka, malo kasneje pa še oluščene stroke česna. Kuhamo dalje, da se korenček zmehča. Okisamo, ohladimo do mlačnega in precedimo. Posodice oplaknemo z mrzlo vodo, vanje naložimo koščke prekajene svinjine, korenčka, česna in druge dodatke. Prelijemo s precejeno juho in pustimo na hladnem nekaj ur, da se strdi. Postrežemo prevrnjeno na krožnik.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh