Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brezplačni družinski festival Plečnikov dan

Datum: 25. 05. 2024
Ura: 14.00
Trajanje: 25.5.2024 - 25.5.2024
Objava: 25. 05. 2024
Ura: 14.00
Trajanje: 25.5.2024 - 25.5.2024
Lokacija: Ljubljana
Ustavi predvajanje

Brezplačni družinski festival Plečnikov dan

Brezplačni družinski festival Plečnikov dan
Skrbniki in ljubitelji Plečnikove dediščine pripravljajo že drugi brezplačni družinski festival z naslovom Plečnikov dan, ki bo v soboto, 25. maja, od 14. do 18. ure na več lokacijah v Ljubljani ob Plečnikovi vodni osi. V primeru dežja se dogodek prestavi na soboto, 8. junija.

Družine, malčke, mlade in starejše radovedneže vabimo, da se na Plečnikov dan podajo od Plečnikove hiše do Plečnikovih zapornic in Fabianijevega mostu ali obratno, z vmesnimi postanki na Trnovskem pristanu, v galeriji DobraVaga na Tržnicah, v Centru Rog, na Ambroževem trgu, del poti pa se bodo lahko zapeljali tudi z ladjico. Čaka jih pestro dogajanje z razigranimi arhitekturnimi točkami, na katerih bodo lahko ustvarjali, gradili, poslušali, tiskali, raziskovali, skicirali, telovadili, uživali in tako na sproščen način spoznavali dediščino našega največjega arhitekta.

Družine, ki si bodo svoje mesto na festivalu rezervirale na spletni strani plecnikovdan.si, se bodo na pot po Plečnikovi vodni osi podale opremljene z zemljevidom z označenimi vsemi lokacijami, ob registraciji pa bodo po želji prejele tudi dva brezplačna kupona: kupon za vožnjo z ladjico in kupon za vožnjo z Ljubljanskim potniškim prometom, ki veljata le na dan dogodka. Pohajanje po prestolnici, ki jo je Plečnik oblikoval prav z mislijo na pešca, in obisk lokacij dogajanja ob Plečnikovi vodni osi pa družinam lahko prinese tudi lepo nagrado: tisti, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebu in si priborili arhitekturno obarvane nagrade, z glavno nagrado – rojstnodnevnim praznovanjem v Plečnikovi hiši.

Več na: www.plecnikovdan.si, po e-pošti: info@plecnikovdan.si ali tel.: 01/241-25-06.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh