Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gostovanje dijakov iz prekomorskih držav

Datum: 25. 06. 2024
Ura: /
Trajanje: 25.6.2024 - 7.7.2024
Objava: 25. 06. 2024
Ura: /
Trajanje: 25.6.2024 - 7.7.2024
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Gostovanje dijakov iz prekomorskih držav

Gostovanje dijakov iz prekomorskih držav
V ponedeljek, 24. junija, prihaja v Slovenijo skupina RAST 53 – roj abiturientov Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Buenos Airesa, z namenom da dijaki doživijo domovino svojih starih staršev. Ob tem obisku si želijo poglobiti znanje slovenskega jezika, spoznati slovenske kraje, tako v matici kot v zamejstvu ter obiskati sorodnike in druge rojake.

Izseljensko društvo Slovenija v svetu že tri in trideset let z veseljem spremlja in podpira te prihode, saj je obisk RAST eden izmed prvih programov SVS.

Letošnja RAST, ki šteje 7 fantov in 3 dekleta, se bo predstavila s programom Jaz Slovenec, ti Slovenec, drugačna in tako enaka! Z besedo, s plesom in pesmijo želijo pokazati svojo pripadnost Sloveniji in ljubezen do slovenskega jezika.

Že v torek, 25. junija, bodo po ogledu Tržaškega in Goriškega ob dnevu državnosti ob 18. uri nastopili skupaj z Moškim pevskim zborom Fantje izpod Grmade na njihovem sedežu v Devinu. Slavnostni govornik bo prvi predsednik neodvisne Slovenije Lojze Peterle.

V četrtek, 27. junija, bodo na obisku v Državnem zboru, pri nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu in na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

V soboto, 29. junija, bodo nastopili na prireditvi Dobrodošli doma v Celju.

V nedeljo, 7. julija, bodo predstavili svoj program na 30. Taboru Slovencev po svetu v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani Šentvid.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh