Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert klasične glasbe Deo Gratias v Piranu

Datum: 03. 05. 2014
Ura: 20.00
Trajanje: 3.5.2014
Župnija: Piran
Objava: 03. 05. 2014
Ura: 20.00
Trajanje: 3.5.2014
Oznake: Dogodek
Lokacija: Piran
Ustavi predvajanje

Koncert klasične glasbe Deo Gratias v Piranu

Koncert klasične glasbe Deo Gratias v Piranu
Koncert klasične glasbe Deo Gratias v Piranu bo 3. maja ob 20. uri.

Vabljeni na koncert klasične glasbe z naslovom Deo Gratias. Koncert pianista in dirigenta Janka Kastelica z Dunaja bo v soboto, 3. maja, ob 20. uri v dvorani sv. Peregrina (Pastoralno kulturni center Georgios) v Piranu. Nastopila bosta še čelist Igor Mitrović ter baritonist Zdravko Perger. Vstop je prost!

JANKO KASTELIC se je rodil v Ljubljani, mladostna leta pa preživel v Torontu v Kanadi. Študij glasbe je začel najprej na šoli St. Michael's Choir School, nadaljeval pa ga je na Konservatoriju v Torontu (klavir, orgle). Na Akademiji za glasbo je diplomiral iz glasbene teorije, kompozicije in dirigiranja.
Kot vsestranski glasbenik deluje na različnih področjih: kot organist/čembalist, zborovodja, korepetitor, klavirski spremljevalec, dirigent in kot skladatelj/aranžer. Delal je v pariški in dunajski Operi, SNG Maribor (umetniški vodja) in v Operi Hamburg.

IGOR MITROVIĆ je solo violončelist Simfonikov RTV Slovenija od leta 1994. Študiral je v Ljubljani in Baslu pri Milošu Mlejniku, Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( La Salle kvartet). Krstno je izvedel in posnel več skladb slovenskih in tujih skladateljev. Kot solist in član različnih komornih skupin nastopa doma in v tujini. Poučuje na deželnem konservatoriju v Celovcu.

ZDRAVKO PERGER je solist v ljubljanski Operi. Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati. Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim orkestrom RTV Zagreb, Simfonični orkester Pecsi (Madžarska), Simfonični orkester Camerata Labacensis iz Ljubljane. Gostoval je v Avstriji, Italiji, Avstraliji in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh