Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA 2023

Datum: 20. 09. 2023
Ura: /
Trajanje: 20.9.2023 - 18.10.2023
Objava: 20. 09. 2023
Ura: /
Trajanje: 20.9.2023 - 18.10.2023
Lokacija: Ljubljana
Ustavi predvajanje

Koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA 2023

Koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA 2023
Med 20. septembrom in 18. oktobrom (enkrat tedensko) bo v Ljubljani potekal že tradicionalni koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA, v katerem se dopolnjujeta vokalna glasba in arhitektura mojstra Plečnika, ki je bila predlani vpisana na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. 

Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah po mestu bo znova nastopilo pet vrhunskih vokalnih zasedb. Koncerti so edinstvena priložnost, da prisluhnete izbrani a-cappella glasbi v čudovitih Plečnikovih interjerjih in tako prisostvujete umetniškemu doživetju za oko in uho.

Letošnje lokacije bodo: Čevljarski most v Stari Ljubljani, atrij in Velika čitalnica Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK), cerkev sv. Cirila in Metoda za Bežigradom in cerkev sv. Frančiška Asiškega v Šiški.

V ciklu se bo predstavilo 5 izstopajočih domačih vokalnih zasedb:
- Jazzva,
- Mešani pevski zbor Obala Koper,
- Komorni zbor Glasbene matice Ljubljana,
- Komorni zbor Megaron in
- Komorni zbor Ave.

Letošnji cikel koncertov bo pričela v sredo, 20. septembra, zasedba JAZZVA z nastopom na Čevljarskem mostu v Stari Ljubljani. Koncert je zamišljen kot sproščena otvoritev na nenavadni lokaciji in bo za poslušalce brezplačna.

Na drugem koncertu, ki bo v sredo, 27. septembra, v atriju NUK-a, bo nastopil Mešani pevski zbor Obala Koper pod taktirko Andreja Makorja.

Tretji koncert bo v četrtek, 5. oktobra, v cerkvi Sv. Frančiška Asiškega v Šiški. Prisluhnili bomo lahko koncertu pod motom "Odmev preteklosti" v izvedbi Komornega zbora Glasbene matice Ljubljana pod umetniškim vodstvo Sebastjana Vrhovnika. 

Komorni zbor Megaron bo pod vodstvom Damijana Močnika nastopil v cerkvi sv. Cirila in Metoda na Bežigradu v sredo, 11. oktobra. Cikel Plečnik in a-cappella bo letos zaključil Komorni zbor Ave, ki bo v sredo, 18. oktobra, nastopil v Veliki čitalnici NUK-a.

Vstopnice je možno kupiti na www.eventim.si (20 eur ali 15 evrov za študente, upokojence, skupine in družine z vsaj štirimi člani).

Več informacijhttps://www.plecnikinacappella.si/

Vljudno vabljeni!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh