Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medreligijsko srečanje: Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan!

Datum: 17. 06. 2023
Ura: /
Trajanje: 17.6.2023 - 18.6.2023
Objava: 17. 06. 2023
Ura: /
Trajanje: 17.6.2023 - 18.6.2023
Lokacija: Koper
Ustavi predvajanje

Medreligijsko srečanje: Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan!

Medreligijsko srečanje: Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan!
Od začetka 21. stoletja je Evropa znova v številnih preizkušnjah: vojna, krize na raznih področjih in splošna odtujenost med ljudmi, ki povzroča pomanjkanje upanja za prihodnost.

V nestanovitnih okoliščinah lahko vera v Boga, ki svojih obljub ne prelamlja, predstavlja oporo pri vztrajanju v dobrem na medosebnem, družbenem in duhovnem področju. 

Kristus v evangeliju poudarja potrebo po notranji drži vztrajanja: »Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena; toda kdor bo vztrajal do konca, bo rešen« (Mt 10,22).

Kljub težavam vsakega zgodovinskega obdobja obstajajo priložnosti in kraji na stičišču različnih kulturnih krogov, ki omogočajo srečanje in pogovor, zlasti med verskimi voditelji, ki so prvi poklicani, da pogledajo onkraj političnih in drugih prehodnih agend, hkrati pa ostanejo v stiku z boleznimi tega sveta.

Vabljeni na medreligijsko srečanje, ki bo v Kopru med 17. in 18. junijem 2023 pod geslom Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan! 

Forum za dialog in mir na Balkanu bo v soboto, 17. junija, ob 10. uri v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Na njem bodo sodelovali predstavniki različnih verstev. 

V soboto, 17. junija, ob 17. uri bo kulturno dogajanje Mladi za mir, ki ga za udeležence Foruma in mlade iz koprske škofije in predstavnike Škofijskih odborov za mlade v koprski Taverni pripravijo mladi iz različnih verskih skupnosti v Sloveniji in drugih delov Balkana.

V soboto, 17. junija, bo ob 21. uri Orgelski koncert s solisti v koprski stolnici za udeležence Foruma in druge goste.

V nedeljo, 18. junija, ob 10. uri bo slovesna maša v koprski stolnici, ki jo bo vodil kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za edinost kristjanov.

Lepo vabljeni!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh