Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev humanitarnega projekta "Institute for Indian Mother & Child (IIMC)"

Datum: 08. 03. 2015
Ura: 18.00
Trajanje: 8.3.2015
Župnija: Piran
Objava: 08. 03. 2015
Ura: 18.00
Trajanje: 8.3.2015
Oznake: Dogodek
Lokacija: Piran
Ustavi predvajanje

Predstavitev humanitarnega projekta "Institute for Indian Mother & Child (IIMC)"

Predstavitev humanitarnega projekta "Institute for Indian Mother & Child (IIMC)"
Predstavitev humanitarnega projekta "Institute for Indian Mother & Child (IIMC)" bo 8. marca v Piranu.

V nedeljo, 8. marca, bo ob 18. uri v dvorani sv. Peregrina (Pastoralno kulturni center Georgios) v Piranu predstavljen humanitarni projekt Institute for Indian Mother & Child (IIMC).

Vlogo in poslanstvo IIMC, ki skrbi predvsem za matere in otroke sirote ter jim omogoča zdravstveno oskrbo, izobraževanje in tudi zaposlitev, bo predstavil njen ustanovitelj in voditelj dr. Sujit Brahmochary iz Kalkute v Indiji, ki je bil nekaj let tudi sodelavec matere Terezije. Z nami bodo tudi člani humanitarne skupine "Bejž če vejdš" iz Pivke, ki so lansko leto pomagali pri pokrivanju ene izmed bolnišnic v Kalkuti.Organizacijo IIMC je leta 1989 ustanovil dr. Sujit z namenom, da zagotovi osnovno zdravstveno nego in podporo za najrevnejše in najbolj zapostavljene prebivalce Zahodne Bengalije, ki nimajo dostopa do zdravstvenih ustanov. Do danes je IIMC razširila dejavnost, tako da zagotavlja osnovno zdravstveno skrb in nego, izobraževanje o osnovni skrbi za zdravje, poleg tega pa še izobraževanje otrok. Iniciator vseh dejavnosti je dr. Sujit, ki je dokončal študij medicine v Kalkuti, nato pa opravil specializacijo iz pediatrije v Belgiji, s pomočjo štipendije Rdečega križa Belgije. Po vrnitvi v Indijo se je pridružil Materi Tereziji in postal njen sodelavec, zadolžen za zdravstveno nego najrevnejših slojev z ulic velemesta.V letu 1989 je pričel z organiziranjem lastne dejavnosti, z obiskovanjem bolnikov na domu. Za cilj si je zadal zmanjšati trpljenje najrevnejših mater z otroki in jim zagotoviti vsaj osnovno zdravstveno nego. Proti revščini, lakoti, boleznim, smrti in socialnim krivicam se bori z "orožjem", ki ga predstavljata neustavljiva volja in ljubezen do sočloveka. Če je svet res globalna vas, ga kot takega ne določajo le pretok in izmenjava informacij, kapitala in dobrin, temveč ga mora zaznamovati rast sobivanja na planetu, varnost in varovanje človekovih pravic in predvsem spoštovanja vsakega bitja.

Dodatne informacije dobite pri piranskem župniku Zorku Bajcu na ulici IX. Korpusa 25 v Piranu, po tel.: 05/643-34-40 ali e-pošti: zorko.bajc@rkc.si.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh