Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev vodnika Sakralna dediščina Pirana

Datum: 27. 03. 2017
Ura: 11.00
Trajanje: 27.3.2017
Župnija: Piran
Objava: 27. 03. 2017
Ura: 11.00
Trajanje: 27.3.2017
Oznake: Dogodek
Lokacija: Piran
Ustavi predvajanje

Predstavitev vodnika Sakralna dediščina Pirana

Predstavitev vodnika Sakralna dediščina Pirana
Društvo »Prijatelji zakladov sv. Jurija« Piran vabi na javno predstavitev vodnika Sakralna dediščina Pirana, ki bo v ponedeljek, 27. marca, ob 11. uri v Tintorettovi dvorani v Občinski palači Piran.
Društvo »Prijatelji zakladov sv. Jurija« Piran vabi na javno predstavitev vodnika Sakralna dediščina Pirana, ki bo v ponedeljek, 27. marca, ob 11. uri v Tintorettovi dvorani v Občinski palači Piran. Moderatorka predstavitve bo Branka Preden.

Vodnik Sakralna dediščina Pirana strnjeno opisuje zgodovinske, arhitekturne in umetniške zanimivosti enajstih cerkva v mestu Piran, od župnijske cerkve svetega Jurija do cerkve svetega Mohorja in Fortunata na piranskem pokopališču, posebej sta opisana tudi zvonik in samostan.

V besedilu so podani nekateri na novo odkriti in preverjeni podatki, letnice in avtorji umetnin po cerkvah, ki jih je zbrala in preverila Daniela Milotti Bertoni. Zajete so tudi spremembe do katerih je prišlo zaradi obnove ali spremembe lokacije postavitve, kot npr. nova lokacija gotskega Križanega.

Piransko Društvo »Prijatelji zakladov sv. Jurija« namenja knjižico širokemu krogu poznavalcev in ljubiteljem dediščine, publikacija pa bo tudi dobrodošel vodnik za ogled Pirana.

Vodnik v slovenskem in italijanskem jeziku je na štiriindvajsetih straneh opremljen s številnimi fotografijami. Do poletja bo izšel še v angleškem jeziku in kasneje tudi v nemškem.

O posebnostih, ki jih boste našli v brošuri, bo na predstavitvi spregovoril uredniški odbor.

Dodatne informacije dobite pri piranskem župniku Zorku Bajcu na Ulici IX. Korpusa 25 v Piranu, tel.: 05/643-34-40 ali po e-pošti: zorko.bajc@rkc.si.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh