Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Božje kraljestvo na zemlji


Duhovna rast

Božje kraljestvo na zemlji

Andrej Gosar

V knjigi so objavljeni izbrani odlomki iz knjige Andreja Gosarja, ki je izšla leta 1943 z naslovom: “Eden je Gospod. Misli o božjem kraljestvu na... Več

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Koda: 9789616338974
Avtor: Andrej Gosar
Avtor: Andrej Gosar
E-knjiga: Ni e-knjiga
Število strani: 112
Vezava: trda
Mere: 110 x 190 mm

O izdelku

V knjigi so objavljeni izbrani odlomki iz knjige Andreja Gosarja, ki je izšla leta 1943 z naslovom: “Eden je Gospod. Misli o božjem kraljestvu na zemlji”.

Knjiga je tudi danes, v pastoralnem letu socialne pravičnosti, zelo aktualna, saj se zdi, kakor da je pisana za naš čas.

Vse Gosarjevo delo sloni na krščanskih izhodiščih, in sicer v tem smislu, da vse človekove zemeljske dejavnosti, torej tudi skrb za družbeni napredek in pravičnost, pojmuje kot sredstvo in ne kot cilj. Resnični človekov cilj je »Božje kraljestvo na zemlji«, to pa je kraljestvo duha, in ne kraljestvo take ali drugačne družbene ureditve.

Poleg žive ljubezni do Boga nas mora pri vsem našem socialnem delu, tudi tedaj, ko se trudimo za splošno preureditev družbenih razmer, voditi prav tako živa in goreča ljubezen do bližnjega.

Podobni izdelek

Vzpon na goro Karmel
Duhovna rast
14,50€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh