Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Človeški čas

Milan Komar

Vabi nas k poglobitvi naše lastne, osebne časnosti, osebnega bivanja. Več
24,50€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Človeški čas
Človeški čas
24,50€

Lastnosti

Koda: 9789610404200
Avtor: Milan Komar
Avtor prevoda: Luciana Hribar in Andrej Lokar
Založba: Družina
Zbirka: Sidro
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2017
Število strani: 232
Vezava: mehka z zavihki
Mere: 130 x 200 mm

O izdelku

Predavanja o antropološki filozofiji

Le redko srečamo misleca, ki je hkrati iskalec modrosti in filozof v poklicnem smislu, učitelj za življenje in univerzitetni profesor filozofije, vsakomur razumljiv esejist in pretanjen mislec filozofskih konceptov ter zgodovine človeške misli. Vse to hkrati je bil Milan Komar (1921–2006), izstopajoč lik slovenskega intelektualnega življenja – politični emigrant v Argentini in Slovenec svetovnih obzorij.

Komar je deloval kot profesor filozofije na Katoliški univerzi v Buenos Airesu in na več argentinskih akademskih ustanovah. Kot svoje temeljno poslanstvo je čutil predvsem poučevanje filozofije kot iskanje globljih vzrokov, načel in gibal, ob katerih se kompleksna, mnogoplastna resničnost življenja pokaže v čim večji dostopni jasnosti. Zato je Milan Komar največ svoje energije posvetil poučevanju in učenju v osebni, živo posredovani besedi svojim študentom.

Knjiga pred nami je prvi v slovenski jezik prevedeni semester Komarjevih predavanj izmed mnogih njegovih predavateljskih ciklusov na argentinskih visokošolskih ustanovah. Predavanja o človeškem času je imel Komar leta 1966. Urednici argentinske izdaje v uvodu pojasnita, da je besedilo prepis govornih posnetkov profesorjevih predavanj, dopolnjeno z besedili skript, ki jih je Komar izročil študentom in jih v predavanjih komentiral. Celotno besedilo je najzvesteje reproducirano in zato ohranja tudi značilnosti govorjene besede.

Vabi nas k poglobitvi naše lastne, osebne časnosti, osebnega bivanja. Nadvse značilne so besede, s katerimi Milan Komar sklene svoja predavanja – prav zadnji odstavek knjige:

»Ni toliko pomembno, da si izoblikujemo lep sestav pojmov, kakor da dojamemo in prodremo v realnost. Vse povedano med predavanji ima smisel le, če nam pomaga pri razumevanju in razčiščenju svoje časnosti in časnosti naših bližnjih.«

Človeški čas Milana Komarja

Kaj je svoboda?

Podobni izdelek

366 X slovensko z jezikovnimi kotički skozi leto
Filozofija in esejistika
22,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh