Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Drevo želja (mehka vezava)


Za mladino

Drevo želja (mehka vezava)

Katherine Applegate

Rdeči je dvestoletni hrast, ki nudi domovanje številnim živalskim vrstam, prijetno senco in zatočišče pa tudi prebivalcem okoliških hiš. Več
17,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Drevo želja (mehka vezava)
Drevo želja (mehka vezava)
17,99€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789619475607
Ikona seznama Avtor: Katherine Applegate
Ikona seznama Ilustracije: Alenka Sottler
Ikona seznama Avtor prevoda: dr. Veronika Rot Gabrovec
Ikona seznama Založba: Ocean
Ikona seznama Število strani: 172
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 140 x 200 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-94756-0-7

O izdelku

Rdeči je dvestoletni hrast, ki nudi domovanje številnim živalskim vrstam, prijetno senco in zatočišče pa tudi prebivalcem okoliških hiš. Enkrat letno k njemu pridejo ljudje z vseh koncev in krajev, da na njegove veje obesijo trakove s svojimi željami.

V dolgem življenju je videl že marsikaj, a ga današnji svet zna vedno znova presenetiti.

Ko se v soseščino priseli nova družina, v hrastovo deblo nekdo na skrivaj vreže napis: SPOKAJTE! Poleg tega se lastnica zemljišča odloči, da je čas, da tudi hrast požagajo. K sreči je v bližnji šoli veliko učencev in učiteljev, ki jim je mar za sočloveka in druga živa bitja.

Srčen mladinski roman za vse generacije otrok in odraslih, poln duhovitih domislic, poudarja pomen prijateljstva, sprejetosti, upanja, spoštovanja in sožitja.

S toplino in duhovitimi domislicami ta nepozabna zgodba bralce usmerja v razmišljanje o sprejemanju vseh bitij, o pomembnosti sožitja med ljudmi kljub raznolikosti in v izogibanje sodbam na podlagi videza in navad (čeprav se razlikujejo od naših). Avtorica se v izjemnem literarnem slogu dotakne tudi problematike migracij v zgodovini.

Roman spodbuja razmislek o občutkih pripadnosti, sprejetosti in o prijateljstvu. Prejel je tudi nagrado zlata hruška, ki jo najkakovostnejšim otroškim in mladinskim knjigam podeljuje komisija pri Mestni knjižnici Ljubljana - Pionirska.

Čudovita trda izdaja slovenskega prevoda ima šivan hrbet in svetlečo naslovnico, tiskano na metaliziranem papirju Majestic Marble White. Celuloza, iz katere nastaja ta papir, ne vsebuje lesa, beljena pa je z ekološko razgradljivimi belili. Metalizirani papir prav tako ne vsebuje kovin. Ima certifikat FSC (trajnostno, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje). Naslovnica je prekrita s folijo Soft Touch, da je prijetno žametna na otip.

Katherine Applegate je priznana in večkrat nagrajena ameriška avtorica knjig za otroke in mladostnike, po katerih posegajo tudi starši in učitelji. Za knjigo "En in edini Ivan" je leta 2013 prejela Newberyjevo medaljo – najvišje priznanje ameriških knjižničarjev za otroško književnost.

Avtorica ilustracije za naslovnico slovenskega prevoda knjige in vinjete hrastovega želoda, ki se pojavlja med poglavji, je mednarodno uveljavljena slovenska umetnica Alenka Sottler. Ilustrirala je že več kot 50 knjig in se predstavila na številnih razstavah. Poleg mnogih mednarodnih priznanj na področju knjižne ilustracije je leta 2013 prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. Leta 2014 je bila nominirana za najvišje svetovno priznanje na področju otroške ilustracije in književnosti, Andersenovo nagrado. Leta 2016 pa je za knjižno ilustracijo Evridike prejela tudi eno najprestižnejših nagrad za ilustracijo na svetu, zlato medaljo Ameriškega združenja ilustratorjev v New Yorku.

Podobni izdelek

Za mladino
23,90€ Poglej izdelek: Umetnost krhkosti

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh