Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Drugi priročniki

Globine, ki so nas rodile


Drugi priročniki

Globine, ki so nas rodile

Alenka Rebula

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Koda: 978-3-7086-0468-8
Avtor: Alenka Rebula
Zbirka: Zunaj zbirk
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2012
Število strani: 306
Vezava: mehka
Mere: 145 x 220 mm

O izdelku

3. PONATIS

Vsakokrat, ko se občutljiv odrasli človek zazre v oči majhnega otroka, začuti, da se tiho premaknejo globine, v katerih spi spomin.

Očarajo nas zavzetost, pronicljivo vživetje in dialektika – razpostavljanje nasprotij, logika krožne vzročnosti in neredko prav biblična dikcija.

Avtorica se izrecno zavzema najprej za notranje samoprečiščenje vzgojiteljev, šele nato za spreminjanje postopkov ravnanja z otrokom. „Otroci nas vabijo v prerojenje.“

Občudovanja vredno delo, za katerega bi želel, da bi ga prebirale generacije staršev in vzgojiteljev, da bi znali omogočiti naravno dozorevanje.

V svojem pisanju je avtorica objektivna, neprizanesljiva in zahtevna – nič olepševanja in izmikanj – stvari, tudi tragične, poimenuje z njihovimi pravimi imeni. Je stroga in stvarna, vendar čuteča, prizadeta in zavzeta. S tem nadvse jasno odgovori vsem, ki v imenu pravice do drugačnosti zagovarjajo vsakršno vzgojno poljubnost.

(Dr. Blaž Mesec)

Podobni izdelek

Razprodano
Novo upanje po splavu
Drugi priročniki
16,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh