Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Novo
Filozofija in esejistika

Izbrani filozofski spisi

Tomaž Akvinski

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih... Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Izbrani filozofski spisi
Izbrani filozofski spisi
29,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610409762
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Zbirka: Sidro
Ikona seznama Leto izdaje: 2023
Ikona seznama Število strani: 640
Ikona seznama Vezava: mehka z zavihki
Ikona seznama Mere: 133 x 200 x 50 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0976-2
Ikona seznama Urednik/urednica: Matija Ogrin

O izdelku

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih spisov v slovenščini. Tako si bomo ob njem laže ustvarili sodbo, zakaj bo filozofija Tomaža Akvinskega – in to ne samo znotraj obnebja “krščanskih filozofij” – ohranila trajno vrednost in ostala philosophia perennis.

“Sveti Tomaž,” piše Janez Pavel II. v okrožnici, “je nepristransko ljubil resnico. Iskal jo je povsod, kjer koli jo je bilo mogoče najti, in s tem kar najodličneje pokazal na njeno univerzalnost. V njem je učiteljstvo Cerkve videlo in priznalo strast do resnice; njegova misel je prav zato, ker se je vselej obdržala v obzorju univerzalne, objektivne in transcendentne resnice, dosegla vrhove, ki si jih človeški um nikdar ni mogel niti zamišljati’. Zato ga po pravici lahko imenujemo ,apostola resnice’.”

Spisi obsegajo 44 poglavij, kratko predstavitev Tomaža Akvinskega in njegove dobe, študijo dr. Janeza Juhanta, latinsko-slovenski in slovensko-latinski glosarij ter spisek slovenske tomistične bibliografije.

Delo so prevedli Pavel Čerašek, Ksenija Geister, Matej Hriberšek in Gregor Pobežin.

Podobni izdelek

Filozofija in esejistika
5,00€ Poglej izdelek: Acta Ecclesiastica Sloveniae 27

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh