Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Izbrani filozofski spisi

Tomaž Akvinski

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih... Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Izbrani filozofski spisi
Izbrani filozofski spisi
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409762
Založba: Družina
Zbirka: Sidro
Leto izdaje: 2023
Število strani: 640
Vezava: mehka z zavihki
Mere: 133 x 200 x 50 mm
ISBN: 978-961-04-0976-2
Urednik/urednica: Matija Ogrin

O izdelku

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih spisov v slovenščini. Tako si bomo ob njem laže ustvarili sodbo, zakaj bo filozofija Tomaža Akvinskega – in to ne samo znotraj obnebja “krščanskih filozofij” – ohranila trajno vrednost in ostala philosophia perennis.

“Sveti Tomaž,” piše Janez Pavel II. v okrožnici, “je nepristransko ljubil resnico. Iskal jo je povsod, kjer koli jo je bilo mogoče najti, in s tem kar najodličneje pokazal na njeno univerzalnost. V njem je učiteljstvo Cerkve videlo in priznalo strast do resnice; njegova misel je prav zato, ker se je vselej obdržala v obzorju univerzalne, objektivne in transcendentne resnice, dosegla vrhove, ki si jih človeški um nikdar ni mogel niti zamišljati’. Zato ga po pravici lahko imenujemo ,apostola resnice’.”

Spisi obsegajo 44 poglavij, kratko predstavitev Tomaža Akvinskega in njegove dobe, študijo dr. Janeza Juhanta, latinsko-slovenski in slovensko-latinski glosarij ter spisek slovenske tomistične bibliografije.

Delo so prevedli Pavel Čerašek, Ksenija Geister, Matej Hriberšek in Gregor Pobežin.

Podobni izdelek

Knjiga meseca marca
Veselje evangelija
Filozofija in esejistika
19,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh