Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Proza

Kam si šla, Bernadette (mehka vezava)


Proza

Kam si šla, Bernadette (mehka vezava)

Maria Semple

Zgodbo o skrivnostnem izginotju mame Bernadette, ki odide neznano kam tik pred družinskim potovanjem , pripoveduje petnajstletna hčerka Bee. Več
19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Kam si šla, Bernadette (mehka vezava)
Kam si šla, Bernadette (mehka vezava)
19,90€

Lastnosti

Koda: 9789619445884
Avtor: Maria Semple
Avtor prevoda: Jaka Andrej Vojevec
Založba: Vida
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2019
Število strani: 376
Vezava: mehka
ISBN: 978-961-94458-8-4

O izdelku

Zgodbo o skrivnostnem izginotju mame Bernadette, ki odide neznano kam tik pred družinskim potovanjem na Antarktiko, pripoveduje petnajstletna hčerka Bee. 

Iz dopisovanja po elektronski pošti, sporočil, uradnih dokumentov in poročil zloži sestavljanko, ki zaplete in razplete to nenavadno zgodbo. Kajti tudi Beejina družina  je nenavadna: oče je tehnološki guru pri Microsoftu, mama nadarjena arhitektka, ki se je popolnoma odmaknila od družbe, Bee pa uspešna učenka na zelo napredni šoli…
Izvirna in mojstrsko speljana zgodba se razvije v pronicljivo in duhovito podobo razvitega sveta, ki včasih zabrede v absurd.
Navihano in tenkočutno branje nas nasmeji in razjoče, hkrati pa nam pokaže, kako večplastni so medčloveški odnosi, predvsem pa izpostavi nenavadno, a ljubečo vez med materjo in hčerko.


Pisateljica Maria Semple živi z družino v Seattlu. Otroštvo je z bohemskimi starši preživela na popotovanju po Evropi, pozneje se je družina preselila v Los Angeles, saj je oče napisal scenarij za pilotsko epizodo Batmana. Maria je piska številnih scenarijev, med drugim za nanizanke Beverly Hills 90210, Ellen in Saturday Night Live.
Kam si šla, Bernadette je njen drugi roman, ki je bil proglašen za eno najboljših knjig leta in je dobro leto vztrajal na lestvici uspešnic New York Timesa. Knjiga je svetovna uspešnica, prevedena v več kot 30 jezikov, po njej pa je režiser Richard Linklater posnel tudi film s Cate Blanchett v naslovni vlogi, ki prihaja na velika platna to poletje.

Roman je pripovedovan povsem nekoncencionalno: rdeča nit je sicer pripoved hčerke Bee, ki pa jo prekinjajo elektronska sporočila, pisma, zapisniki in druge oblike komunikacije med različnimi bolj ali manj pomembnimi liki, ki pa vsak na svoj način osvetljujejo Bernardette in nam skušajo pojasniti, kakšna je v resnici. Družinska presenečenja seveda ne izostanejo.

Samo Rugelj (Bukla)

Ganljiva, inteligentna in napeta zgodba. Najbolj zabaven roman, ki sem ga prebral v zadnjem času.

John Green (avtor uspešnice Krive so zvezde)

Noro sem užival, ko sem hlastal skozi to knjigo.

Jonathan Franzen (avtor romana Korekcije)

Podobni izdelek

Lili Novy - Durch die Zeit/Skozi čas
Proza
24,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh