Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Za otroke

Kosprdec in teletina


Novo
Akcija
Za otroke

Kosprdec in teletina


Kosprdec in Teletina sta nadobudna malčka, polna sijajnih idej, ki so tako zabavne kot njuna priimka. Več
14,90€ 17,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Kosprdec in teletina
Kosprdec in teletina
14,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789619358290
Ikona seznama Avtor: Eva Papoušková
Ikona seznama Založba: Ocean
Ikona seznama Avtor prevoda: Nives Vidrih
Ikona seznama Število strani: 56
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 165 x 240 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-93582-9-0
Ikona seznama Ilustracije: Galina Miklínová

O izdelku

Večkrat nagrajena knjiga z zabavno zgodbo in čudovitimi ilustracijami duhovito prikazuje vrtčevsko življenje skozi otroške oči. Namenjena je otrokom, obenem pa je obvezno čtivo za vse, ki ste kdaj pomislili, da bi radi delali v vrtcu.

Kosprdec in Teletina sta nadobudna malčka, polna sijajnih idej, ki so tako zabavne kot njuna priimka. Zgodba se dogaja v vrtcu, ki ga Kosprdec začne obiskovati proti svoji volji, zato večino dneva preživi pod polico s čevlji in majhnimi nahrbtniki, kjer glasno tuli in brca okoli sebe. Sošolka Teletina, hčerka znane operne pevke, prav dobro razume njegovo jezo in skupaj se odločita pobegniti iz vrtca, saj se v dvoje veliko bolje beži. Toda ko ju policisti po kratki pustolovščini srečno pripeljejo nazaj v vrtec, se njuni starši odločijo, da se ne smeta več družiti. Vendar pravih prijateljev nič ne more ločiti in tudi starši se čez čas omehčajo …

Avtorica Eva Papoušková se je z zgodbo prijavila na anonimni natečaj največje češke založbe Albatros in gladko zmagala. Pozneje se je izkazalo, da je avtorica priznana scenaristka, ki je med drugim delala tudi s Stevenom Spielbergom. V kombinaciji z ilustracijami priznane češke ilustratorke Galine Miklinove je knjiga postala uspešnica. Prejela je številne prestižne nagrade za otroško književnost: v Nemčiji mednarodno nagrado münchenske nacionalne knjižnice »White Raven« 2014, na Češkem pa nagrado SUK 2013 (podeljujejo knjižničarji), nagrado Golden Ribbon 2013 (podeljuje češka sekcija Mednarodne zveze za mladinsko književnost IBBY) in nagrado Magnesia Litera 2013.

Izid knjige v slovenščini je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo Češke republike.

Podobni izdelek

Novo
18,99€ Poglej izdelek: Čudo (mehka vezava)

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh