Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Svetniki

Ludovika de Marillac


Svetniki

Ludovika de Marillac

Elisabeth Charpy

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-6338-79-0
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Založba: Novi Svet
Ikona seznama Avtor prevoda: Stane Zore
Ikona seznama Leto izdaje: 2010
Ikona seznama Število strani: 109
Ikona seznama Vezava: Mehka
Ikona seznama Mere: 115x190 mm

O izdelku

Ludovika de Marillac (1591–1660) je po moževi smrti ostala sama s sinom. Ob podpori Vincencija Pavelskega je leta 1633 ustanovila Družbo hčera krščanske ljubezni (usmiljenke).

Ludovika de Marillac (1591–1660) je po moževi smrti leta 1625 ostala sama z dvanajstletnim sinom. Z njegovo vzgojo si je delala hude skrbi. Imela je srečo, da je srečala Vincencija Pavelskega, ki ji je znal svetovati.
Leta 1633 je ob podpori Vincencija Pavelskega ustanovila Družbo hčera krščanske ljubezni (usmiljenke). Ta skupnost prinaša v 17. stoletju popolnoma nov življenjski slog: sestre nimajo klavzure ne pajčolana ne večnih zaobljub; svoje življenje posvetijo služenju ubogim.
V središču duhovnosti Ludovike de Marillac je skrivnost učlovečenja. V njej odkrije globino Božje ponižnosti in občuduje Ljubezen, razodeto v evharistiji. Ko zre človeškost Božjega Sina, se uči ravnanja, ki je potrebno za služenje najbolj ubogim, in odkrije, v čem je svetost.

Podobni izdelek

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh