Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete CD Pesmi mojih krajev, izvajalke Mance Izmajlove. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Za otroke

Moje prvo sveto obhajilo


Za otroke

Moje prvo sveto obhajilo


Spominski album z nalepkami Več
7,50€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Moje prvo sveto obhajilo
Moje prvo sveto obhajilo
7,50€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610401476
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2015
Ikona seznama Število strani: 36
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 210 x 220 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0147-6

O izdelku

Spominski album z nalepkami

Spominski album Moje prvo sveto obhajilo je razdeljeno v tri dele.

Prvi del izhaja iz prvoobhajanca in odgovarja na vprašanje: Kdo sem jaz? Prvoobhajanec tam nalepi svojo fotografijo, izpolni podatke o sebi (o rojstvu, krstu, datumu prvega sv. obhajala, prve sv. spovedi …), pa tudi o tem, kaj imajo najraje, svoje spomine na pripravo na sv. spoved in prvo obhajilo.

Drugi del odgovarja na vprašanje: Kdo je Jezus? Jezus je pot, resnica in življenje; dobri pastir, ki kliče svoje ovce po imenu; vinska trta, je prijatelj, ki da svoje življenje za nas; je kruh večnega življenja. Posebej je predstavljena evharistija, kaj pomeni, kako naj pristopamo k svetemu obhajilu, ki se zaključi v spodbudi k opazovanju liturgije pri sveti maši. Otroci na straneh v tem sklopu ob kratkih razlagah, ki jih spremljajo različne aktivnosti (npr. da v okvirček z lepimi črkami napišejo svoje ime; reši test o prijateljstvu; sebe nalepijo na pot, ki gre za Jezusa …) ponovijo veroučno snov in poglobijo svoje razumevanje o tem, kdo je Jezus.

Tretji del pa govori o tem, kako ohranjati prijateljstvo z Jezusom. V prvi vrsti je tu zakrament spovedi, ki je predstavljen kot zakrament Božjega usmiljenja, poudarjeno je veselje v nebesih, ko se spreobrne grešnik, pa tudi s pomočjo didaktike petih prstov. Prijateljstvo z Jezusom raste še prek molitve, dobrih del, pobožnosti, prek odnosa z Marijo, branja Božje besede in prejemanja zakramentov. Ob koncu so predstavljeni nekateri otroci, ki so bili veliki Jezusovi prijatelji: pastirčki iz Fatime, ki se jim je prikazala Marija, sv. Terezija iz Lisieuxa in bl. Lojze Grozde.

Spominski album se zaključi s spodbudo k razmisleku, za kaj vse je prvoobhajanec hvaležen, povabljeni so tudi, da Jezusu napišejo pismo.

Albumu so priložene tudi nalepke, s katerimi bodo otroci dopolnjevali vsebino albuma, in ga naredili še bolj osebnega, še bolj njihovega.

V spomin na Moje prvo sveto obhajalo

Podobni izdelek

5,99€ Poglej izdelek: Kaja gre v vrtec

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh