Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Za mladino

Naj

Nina Jelen, Anja Kurent

Polna duhovitih zgodb o pripetljajih, razmišljanjih in občutkih štirih glavnih likov, s katerimi se najstniki z lahkoto poistovetijo. Več
18,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Naj
Naj
18,00€

Lastnosti

Koda: 9789619548578
Avtor: Nina Jelen, Anja Kurent
Ilustracije: Jure Engelsberger
Založba: Ocean
Število strani: 192
Mere: 148 x 210 mm
ISBN: 978-961-94756-2-1

O izdelku

Polna duhovitih zgodb o pripetljajih, razmišljanjih in občutkih štirih glavnih likov, s katerimi se najstniki z lahkoto poistovetijo, knjiga NAJ ob skrbno izbranih temah skozi vodene vaje, samoraziskovanje, spoznanja in napotke najstnike opolnomoči za uspešno spopadanje z izzivi lastnega odraščanja.

Mladostnikom na začetku najstništva priročnik NAJ ponuja izhodišča za razmišljanje o sebi, o tem, kaj se z njimi dogaja, kako lahko vplivajo na svoje življenje in kakšno odgovornost imajo do družbe. Za starše pa je knjiga NAJ dobrodošel pripomoček pri prizadevanjih, da bi iz zmedenih najstnikov vzgojili odgovorne in prijazne ljudi.

NAJ je za tiste, ki jih razganja sto na uro. In za tiste z energijo utrujenega lenivca.    

NAJ je za skrivnosti. In za stvari, ki bi jih zakričali do neba in nazaj.  

NAJ je za vse tiste, ki so kdaj veseli, žalostni, zadovoljni, zaljubljeni, zmedeni, jezni, razočarani, utrujeni … Za tiste, ki v vsem vidijo lepo, in tiste, ki v vsem vidijo temo.

NAJ je za tiste, ki plešejo, smučajo, pišejo, zbirajo znamke, snemajo filmčke, berejo, se vozijo z motorji, skejti, na glas prepevajo, igrajo igrice, in za tiste, ki še niso odkrili, kaj jih veseli.

NAJ je za tiste, ki bi radi rešili svet, in tiste, ki jim svet pomeni udoben kavč, knjiga in kakav.  

NAJ je za vse. Ker je vsak lahko NAJ. Vsak! Zato bodi NAJ. 

Nina Jelen je inovativna učiteljica, ki jo obožujejo učenci in njihovi starši. Pa tudi domača in mednarodna strokovna javnost, saj je zmagovalka slovenskega izbora projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" in s tem zastopnica Slovenije na svetovnem izboru za NAJ učiteljico/učitelja "Global Teacher Prize" leta 2021. Kratek pogovor z njo si lahko ogledate na MMC RTV SLO. Že oktobra 2019 je za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva prejela najvišjo državno nagrado Republike Slovenije. Novembra 2018 pa je v Bruslju prejela prvo nagrado Evropske komisije v kategoriji za učitelje na natečaju »SaferInternet4EU«. Še pred tem je z učno uro, ki temelji na zgodbi iz slikanice Ženičke in strički za daljnimi grički, zmagala na natečaju informacijske pooblaščenke na temo varstva zasebnosti in osebnih podatkov na spletu. Po njenem mnenju so učitelji hkrati tudi učenci, ker se ves čas učijo. Včasih so mamice in atiji, motivatorji, usmerjevalci, trudijo se, da so učencem vzor, brišejo nosove, učijo za življenje, opogumljajo otroke, držijo z njimi in poskušajo v njih poiskati najboljše.

Anja Kurent je doštudirala na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, kjer je opravila tudi specializacijo iz Sistemske psihoterapije. Sodeluje z vladnimi in nevladnimi organizacijami: Zavetišče za ženske in žrtve nasilja, Krizni center, projekt Zagovornik – glas otroka (projekt Varuha človekovih pravic), Zavod Emma, centri za socialno delo, mladinski centri, osnovne in srednje šole ... Je soustanoviteljica Društva za kakovost življenja Spiritual. Kot samostojna podjetnica uspešno izvaja psihoterapevtsko prakso za otroke in mladostnike, družine, pare in posameznike, predavanja za starše, zaposlene v podjetjih, strokovne delavce ter interaktivne delavnice za vse generacije (www.anjakurent.com). Navdihujejo jo ljubezen, življenje in iskrice v očeh zadovoljnih ljudi. Uživa v sproščeni družbi srčnih oseb, doživetjih v naravi, odličnih knjigah in filmih, o katerih z veseljem napiše svoje mnenje ali strokovno recenzijo.

Podobni izdelek

Novo
Mladina
Varuhi življenja (trda vezava)
Za mladino
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh