Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Šolski

Paša za oči 1 (Slovenija)


Razprodano
Šolski

Paša za oči 1 (Slovenija)

Ingrid Gasser, Regina Zachhalmel

Izdelek je razprodan.


Lastnosti

Koda: 978-3-7086-0567-8
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2012
Število strani: 64
Vezava: mehka vezava
Mere: 110 x 295 mm

O izdelku

RAZPRODANO!


Učbenik za likovno vzgojo od 1. do 4. razreda osnovne šoleveljaven na šolah v Sloveniji


Besedne in slikovne stvaritve obeh avtoric, dr. Ingrid Gasser in dr. Regina Zachhalmel, visokokvalificiranih učiteljic umetnostne vzgoje dokazujejo pogum za novo. Vsebina učbenikov se predaja sodobnim oblikam upodobitve umetnosti in povezuje različna vsebinska področja. Učitelj je obenem animator in pomočnik učencem na poti k novim kreativnim doživetjem.


Avtorici na zabaven način omogočata otrokom doživljanje in jih navdušujeta za likovno izražanje z nalogami, ki izhajajo iz likovnega problema. Učence skladno s starostno stopnjo seznanjata z likovnimi pojmi in jih motivirata k razvijanju ročnih spretnosti.

Učbenik za starejše učence vnaša, bogati in razvija likovno izrazno miselnost v vsakdanje izkušnje otroka ter s tem širi njegovo zavest dojemanja in razvoja tudi na drugih področjih.


Učence motivira za neobremenjeno razmišljanje o likovnosti kot pomembni življenjski kategoriji, ki jih ohranja v globini svojega domišljijskega sveta in hkrati napeljuje na razumevanje in sprejemanje osnovnih abstraktnih likovnih pojmov.


Učbenika sta sprva nastala v nemškem jeziku (originalni naslov: Augenschmaus) in bila v letu 2006 potrjena od avstrijskega ministrstva za šolstvo za uporabo na avstrijskih šolah. Pozneje sta bila prevedena v slovenski jezik in ponovno potrjena za uporabo na slovenskih dvojezičnih šolah v Avstriji. V letu 2010 je Mohorjeva založba Celovec vložila vlogo za potrditev učbenika na Strokovnem svetu RS za splošno izobraževanje. Pred tem je bil učbenik prilagojen in dopolnjen po slovenskemu učnemu načrtu, povečal pa se je tudi obseg likovnih del slovenskih umetnikov. Predlogi likovnih reprodukcij za objavo v učbenikih so bili pripravljeni v sodelovanju z Narodno galerijo v Ljubljani.


Slovenski strokovni recenzenti in praktiki Alojzij Kalinšek, Gordana Hrestak in mag. Črtomir Frelih so s svojimi opombami omogočili priredbo po slovenskem učnem načrtu.


Pripravila: Maja Jug Hartman

Podobni izdelek

Hotelska in receptorska dela
Šolski
15,40€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh