Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Za otroke

Prijatelji s svetniškim sijem


Novo
Za otroke

Prijatelji s svetniškim sijem


Ilustrirana knjiga o 32 svetnikih za mlade bralce z zabavnimi nalogami za reševanje ter priloženimi karticami za igro spomin. Več
14,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Prijatelji s svetniškim sijem
Prijatelji s svetniškim sijem
14,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610410058
Ikona seznama Avtor: Maria Vago
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Leto izdaje: 2023
Ikona seznama Število strani: 80
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 115 x 185 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-1005-8

O izdelku

Želiš spoznati 32 svetnikov? To so možje in žene, majhni in veliki, iz preteklosti in sedanjosti, ki želijo tudi tebi sporočiti nekaj izredno pomembnega. Morda imaš tudi ti kakšnega svetnika ali svetnico, ki ti je zelo pri srcu. Zakaj ne bi odkril še drugih? Vsi prinašajo isto sporočilo:

»Potopi se v evangelij, nato pa pojdi po svetu poln ljubezni!« 

Vsak od njih nam kaže, kako lahko to povabilo spremenimo v resničnost.

V knjigi boš našel 32 kratkih zgodb in nekaj zabavnih nalog, da boš spoznal njihovo življenje in simbole, ki jih predstavljajo.


Odlomek iz knjige:

Lucija

Lucija je zavetnica Sirakuz, kjer je bila rojena in kjer so jo med preganjanjem leta 304 tudi usmrtili.

O njej nimamo trdnih podatkov: po izročilu naj bi se Lucija po čudežnem ozdravljenju svoje matere odločila, da se ne bo poročila, temveč bo svoje življenje posvetila Bogu. Njen zaročenec jo je skušal prepričati v nasprotno, a mu ni uspelo, zato je oblastem prijavil, da je kristjanka. Ker je bilo krščanstvo takrat prepovedano, so Lucijo zaprli.

Čeprav je bila zelo mlada, je pogumno prenašala mučenje, celo takrat, ko so jo oslepili. Lucija se je raje odpovedala temu, da bi še kdaj videla luč sonca, kot da bi se odpovedala luči vere.

Po neki drugi legendi naj bi si Lucija, katere ime pomeni prinašalka luči, na glavo posadila svečo, da bi lahko hodila po temnih katakombah, podzemnem zatočišču kristjanov. Na Švedskem, Norveškem in Danskem svetnico upodabljajo s krono iz sedmih sveč. Tam se deklice 13. decembra oblečejo v bela oblačila in se odpravijo na ulice, kjer pojejo pesmi, na glavi pa nosijo krono iz sveč.

V skandinavskih deželah, pa tudi v nekaterih italijanskih mestih, sveta Lucija skupaj z osličkom prinaša darila. Za oslička pripravijo nekaj sena in korenje. Če pa kakšen otrok ostane buden, da bi oprezal za Lucijo, mu v oči vrže prgišče pepela, darila pa odnese s seboj.

Lucija je zavetnica oči in okulistov.

Podobni izdelek

Za otroke
14,00€ Poglej izdelek: Zvezdogled Dore

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh