Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

S spravno ljubeznijo iz rdeče ledene dobe


Zgodovina

S spravno ljubeznijo iz rdeče ledene dobe

Jože Dežman

9,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
S spravno ljubeznijo iz rdeče ledene dobe
S spravno ljubeznijo iz rdeče ledene dobe
9,90€

Lastnosti

Koda: 978-3-7086-01526
Avtor: Jože Dežman
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2005
Število strani: 344
Vezava: broošura
Mere: 210 x 210 mm

O izdelku

V uvodnem poglavju so predstavljene silovite polemike, v katerih se je avtor znašel v kontekstu obeleževanja 60. obletnice konca 2. svetovne vojne zaradi svojega kritičnega stališča do mitomanskega sistema ohranjanja in razvijanja revolucionarnih izročil, ki je bil temelj ideološko zaukazane pohabe kolektivnega spomina v času 2. Jugoslavije.
V prvem delu so objavljene zgodbe svojcev, predvsem sirot, ljudi, ki jih je med 2. svetovno vojno umorilo partizansko gibanje. Zgodbe v svoji različnosti pričajo o tem, kako hudo je bilo v rasističnem sistemu partijske vladavine v 2. Jugoslaviji dolga desetletja prenašati krivično usodo. Še danes morajo zahtevati pravico na ustavnem sodišču.
Drugi del knjige je predstavitev nekaterih prvin slovenske spravne misli in dejanj, s katerimi Slovenci poskušajo preseči travmatsko razcepljenost po 2. svetovni vojni in komunistični revoluciji.
V tretjem delu knjige avtor predstavlja odzive na predvajanje TV-dokumentarca Zamolčani – moč preživetja Jožeta Možine, ki je vzpodbudil javno opredeljevanje do zločinske dediščine partizanskega gibanja.
Knjige ilustrirajo fotografije, barvni blok z nekaterimi izzivalnimi podobami spravnih soočanj, v prilogah pa so predstavljeni številni dragoceni dokumenti iz družinskih arhivov.

Podobni izdelek

Vse poti vodijo v Rim
Zgodovina
10,22€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh