Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Sin človekov

Alexander Men

Bogat uvid ruskega teologa v zgodovino krščanstva, ki bralcu posreduje podobo Nazarečana, kakor so ga videli njegovi sodobniki. Več
39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Sin človekov
Sin človekov
39,90€

Lastnosti

Koda: 9789610407843
Avtor: Alexander Men
Avtor prevoda: Marjan Poljanec
Spremna beseda: Urša Zabukovec
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2021
Število strani: 312
Vezava: trda
Mere: 150 x 230 mm
ISBN: 978-961-04-0784-3

O izdelku

Knjiga Sin človekov je Menovo življenjsko delo, ki je nastajalo v teku štiridesetih let. Ponuja bogat uvid sodobnega ruskega teologa v zgodovino krščanstva in uspe svetlo in resnično poustvariti evangelijski čas, ki bralcu posreduje podobo Nazarečana, kakor so ga videli njegovi sodobniki. Zgodba kljub navidezni preprostosti razkriva avtorjevo enciklopedično znanje. Menov briljantni pisateljski talent in zgodovinska intuicija, nam pričarata živ Kristusov portret, ki nas prestavi v čas Kristusovega življenja na zemlji.

Knjiga je bila prevedena v skoraj vse svetovne jezike in je postala vstopna točka in začetek krščanske poti za stotine kristjanov.

Men je bil ne samo živa priča odprtosti dialogu z drugimi verami, pač pa ga je odlikovala iskriva odprtost duha naklonjena znanosti in umetnosti, ne da bi pri tem izgubil svojo globoko ukoreninjenost v Kristusa in tradicijo Cerkve. Njegova teologija je življenje samo, "kozmična evharistija", izročanje Božji Previdnosti in nenehno podarjanje sebe v služenju bližnjemu. Za Mena se vsakršno dihotomijo med svetim in profanim, cerkvenim in necerkvenim, verujočim in neverujočim, da preseči v Kristusovi edinosti, ki sprejme nase vskaršno razdeljenost in jo v Kristusu tudi preseže.

Podobni izdelek

Razprodano
Sporočilo gora
Duhovna rast
6,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh