Ob nakupu nad 10 € prejmete DARILO - SETVENI KOLEDAR 2022! 

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Sin človekov

Alexander Men

Bogat uvid sodobnega ruskega teologa v zgodovino krščanstva, ki bralcu posreduje podobo Nazarečana, kakor so ga videli njegovi sodobniki. Več
39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Sin človekov
Sin človekov
39,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0784-3
Ikona seznama Avtor: Alexander Men
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Marjan Poljanec
Ikona seznama Spremna beseda: Urša Zabukovec
Ikona seznama Leto izdaje: 2021
Ikona seznama Število strani: 312
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 150x230

O izdelku

Knjiga Sin človekov je Menovo življenjsko delo, ki je nastajalo v teku štiridesetih let. Ponuja bogat uvid sodobnega ruskega teologa v zgodovino krščanstva in uspe svetlo in resnično poustvariti evangelijski čas, ki bralcu posreduje podobo Nazarečana, kakor so ga videli njegovi sodobniki. Zgodba kljub navidezni preprostosti razkriva avtorjevo enciklopedično znanje. Menov briljantni pisateljski talent in zgodovinska intuicija, nam pričarata živ Kristusov portret, ki nas prestavi v čas Kristusovega življenja na zemlji.

Knjiga je bila prevedena v skoraj vse svetovne jezike in je postala vstopna točka in začetek krščanske poti za stotine kristjanov.

Men je bil ne samo živa priča odprtosti dialogu z drugimi verami, pač pa ga je odlikovala iskriva odprtost duha naklonjena znanosti in umetnosti, ne da bi pri tem izgubil svojo globoko ukoreninjenost v Kristusa in tradicijo Cerkve. Njegova teologija je življenje samo, "kozmična evharistija", izročanje Božji Previdnosti in nenehno podarjanje sebe v služenju bližnjemu. Za Mena se vsakršno dihotomijo med svetim in profanim, cerkvenim in necerkvenim, verujočim in neverujočim, da preseči v Kristusovi edinosti, ki sprejme nase vskaršno razdeljenost in jo v Kristusu tudi preseže.

Podobni izdelek

Za mladino
26,90€ Poglej izdelek: Med nama
Nazaj na vrh