Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za otroke

Strah me je


Mladina
Za otroke

Strah me je


Vsakogar od nas je kdaj strah teme, grmenja, pajkov, kač, samote, ... Strah je naš zaveznik, saj nas obvaruje pred nevarnostjo. Več
19,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Strah me je
Strah me je
19,00€

Lastnosti

Koda: 9789617123012
Avtor: Barbara Lekše
Ilustracije: Barbara Lekše
Založba: Ocean
Število strani: 28
Vezava: trda
Mere: 210 x 210 mm
ISBN: 978-961-7123-01-2

O izdelku

Vsakogar od nas je kdaj strah teme, grmenja, pajkov, kač, samote ali česa drugega. Strah je naš zaveznik, saj nas obvaruje pred nevarnostjo. Kadar nas preveč prevzame, pa nas lahko ohromi. Zato je dobro poznati tehnike, kako posamezne strahove preseči.

V slikanici Strah me je sta moči združili avtorica Barbara Lekše in otroška psihoterapevtka Anja Kurent. Na začetku so predstavljeni pogosti strahovi, v nadaljevanju pa ponujeni napotki, kako jih premagati.

Slikanica je namenjena malčkom, ki jim pravljice berejo starši in vzgojitelji. Zaradi velikih tiskanih črk, oblikovanih, kot se jih otroci učijo po učnem načrtu, pa je dobra izbira tudi za prvo samostojno branje v prvem triletju osnovne šole. Besedilo je jasno in prilagojeno razvojni stopnji otrok. Ilustracije so izdelane v čudoviti kolažni tehniki, ki ustvari občutek globine v slikah. Otroci uživajo ob poslušanju zgodbe in gledanju motivov na slikah, po branju pa se lahko s starši in vzgojitelji pogovorijo o premagovanju strahu.

Avtorica Barbare Lekše je diplomirala na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Dela kot profesorica likovne umetnosti v osnovni šoli.

Velik del prostega časa posveča ustvarjanju ilustriranih zgodb za otroke, katerih kakovost in privlačnost potrjujejo tudi mednarodne nagrade. Pri pisanju pravljic jo najbolj navdušuje dejstvo, da je tako mogoče pobegniti od resnobnega vsakdana in ustvariti svet, v katerem sam določaš pravila. Najraje uporablja kolažno tehniko, saj se pri izrezovanju posameznih delov bolj poistoveti z likom, ki ga sestavlja, in natančno ve, kakšno obliko ima, tudi tam, kjer ta ni v celoti vidna.

S slikanico Strah me je je leta 2016 osvojila posebno nagrado žirije v kategoriji odraslih avtorjev na 14. Mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji. To pa ni edina nagrada – že leta 2008 je na tem natečaju osvojila drugo mesto v kategoriji odraslih avtorjev s slikanico Čudovita novica (takrat pod naslovom Lulu čaka pošto), naslednje leto pa prav tako drugo mesto s slikanico Kodra.

Anja Kurent je doštudirala na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, kjer je opravila tudi specializacijo iz Sistemske psihoterapije. Sodeluje z vladnimi in nevladnimi organizacijami: projekt Zagovornik – glas otroka (projekt Varuha človekovih pravic), Zavetišče za ženske in žrtve nasilja, Krizni center, Zavod Emma, centri za socialno delo, mladinski centri, osnovne in srednje šole ... Kot samostojna podjetnica (www.anjakurent.com) že več let uspešno izvaja psihoterapevtsko prakso za otroke in mladostnike, družine, pare in posameznike, predavanja za starše, zaposlene v podjetjih, učitelje, vzgojitelje, strokovne delavce ter interaktivne delavnice za vse generacije. Navdihujejo jo ljubezen, življenje in iskrice v očeh zadovoljnih ljudi. Uživa v sproščeni družbi srčnih oseb, doživetjih v naravi, odličnih knjigah in filmih, o katerih z veseljem napiše svoje mnenje ali strokovno recenzijo.

Podobni izdelek

Raziskava o Bogu
Za otroke
24,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh