Uporabi kupon SPLETNA10 in prejmi 10% popusta na nakup knjižnih izdelkov v spletni trgovini.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Svetla tema noči


Pričevanja

Svetla tema noči

Sally Read

19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Svetla tema noči
Svetla tema noči
19,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0685-3
Ikona seznama Avtor: Sally Read
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Klementina Logar
Ikona seznama Leto izdaje: 2021
Ikona seznama Število strani: 152
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 140 x 210

O izdelku

Plamen mojega spreobrnjenja


Sally Read je Angležinja, medicinska sestra, ki se je vso mladost trdno oklepala svojega ateizma. Piše pronicljive pesmi in leta 2010 so jo razglasili za eno od najbolj obetavnih mladih britanskih pesnikov. Z izrazitim protikatoliškim in feminističnim žarom se je lotila priprave knjige o ženski spolnosti, v katero je vključila tudi intervju s katoliškim duhovnikom. Ti pogovori so jo spodbudili k dramatičnemu duhovnemu iskanju, ki se je po devetih mesecih končalo prav v Vatikanu s sprejemom v Katoliško cerkev.


Tudi svoje pričevanje o poti spreobračanja je zapisala v živem poetičnem jeziku, a zelo iskreno in prepričljivo. Potem, ko je svoje srce odprla Kristusu, je v novi luči uzrla izkušnje iz lastne preteklosti - očetovo smrt, delo medicinske sestre v psihiatrični bolnišnici, samska leta v Londonu, pa tudi izzive zakonske zveze in materinstva ter življenje v tuji državi.


Sally Read je ob pomoči iskrenih spremljevalcev in navdihu Svetega Duha odkrila, kakšna je njena vloga v Božjem načrtu. V dobi čedalje večjega sekularizma in razočaranja nad Katoliško cerkvijo po razkritjih zlorab nas Sally popelje do bistva Cerkve: do Kristusa in našega hrepenenja, da bi bili blizu njega.

Podobni izdelek

Nazaj na vrh