Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Proza

Utihnile so ptice, utihnila je vas


Razprodano
Proza

Utihnile so ptice, utihnila je vas

Ana Jug-Olip

Izdelek je razprodan.


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-3-7086-0636-1
Ikona seznama Avtor: Ana Jug-Olip
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2012
Ikona seznama Število strani: 178
Ikona seznama Vezava: trda vezava
Ikona seznama Mere: 16,5 x 23,5 mm

O izdelku

Ana Jug, rojena Olip, je potrebovala dolgih 60 let in več, da je lahko spregovorila o tem, kaj je zanjo in za koroške Slovence pomenil čas nacionalsocializma in kaj Hitlerjeva strahovlada.

Nani Jug je spregovorila predvsem tudi mlajši generaciji, da bi ji ohranila avtentično pričevanje o času, ki naj se ne bi več vrnil. Spregovorila je tudi za to, da se na ta čas ne pozabi in da se ne bi podcenjevale nove nemškonacionalne težnje, hkrati pa obžaluje, da so se koroški Slovenci nekako navadili na neko samoumevnost protislovenske politike na Koroškem. Želja Nani Jug je, da bi postali Slovenci odporni proti temu. Da le spregovorijo, glasno zahtevajo in ne zatajijo, kar jim pripada.

Ana Jug-Olip opisuje v knjigi svoje življenje. Neizbrisni pečat mu je dala srečna mladost v Užnikovi družini v Selah, v drugi svetovni vojni pa je prestala pregnanstvo in strahote koncentracijskega taborišča v Ravensbrücku. Rojena 6. novembra 1922 si je na svoja stara leta zapisala vse trpljenje in krivice, da bi svojim otrokom in vnukom, vsej mlajši generaciji, ohranila spomin na čas Hitlerjeve strahovlade kot svarilo in opomin.

Knjigo so izdali: SNI Urban Jarnik, KPD Planina in Mohorjeva založba

Podobni izdelek

21,00€ Poglej izdelek: Posekani svet

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh