Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Uvod v modroslovje

Frančišek Lampe

17,40€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Uvod v modroslovje
Uvod v modroslovje
17,40€

Lastnosti

Koda: 9789612228217
Založba: Družina
Zbirka: Sidro
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2010
Število strani: 231
Vezava: mehka z zavihki
Mere: 120 x 200

O izdelku

Frančišek Lampe je svoj prvi sistematični pregled filozofije, (nasploh tudi v slovenščini) napisal z namenom jasne razlage glavnih področij filozofije, njen pojem, metodo in cilj. Knjigo je napisal z željo, da bi med Slovencih vzbudil zanimanje za filozofsko misel.

Za objavo knjige pa je imel avtor še poseben razlog: F.Lampe je želel na osnovi novotomistične misli zasnovati obširni filozofskegi sestav, ki bi obsegal: psihologijo, logiko, spoznavoslovje, metafiziko, etiko in estetiko. Zaradi prezgodnje smrti mu omenjene zamisli ni uspelo dokončati, zatorej knjiga Uvod v modroslovje predstavlja njegov filozofski zasnutek miselnega sestava.

F. Lampe je bil prvi, ki je mnogim filozofskim terminom dal poslovenjeno obliko in tako postavil temelje slovenskemu filozofskemu izrazju.

Pisatelj je poskusil knjigo napisati za tisti čas (konec 19.stol.) v čim bolj razumevajočem jeziku, da bi jo bralo in razumelo čim širši krog ljudi oz. kot pravi avtor » včasih je bilo kar potrebno kako misel le po ovinkih in nenatančno opisati, ker le po tej poti sem upal, da vsakemu vsaj stvar dopovem, ako tudi niso besede z vso natančnostjo ukrojene«.

S to izdajo se želi založba Družina v tej zbirki pokloniti duhovni veličini Frančiška Lampeta ob nedavni 150 letnica rojstva.

VEČ:
Zmerno z ljubeznijo
Zelo zanimiva in bogata knjiga o dr. Frančišku Lampetu, slovenskemu katoliškemu mislecu in duhovniku, ki je s svojim vsestranskim in neutrudnim delom dal močan pečat slovenski kulturno-duhovni zgodovini v drugi polovici 19. stoletja.

Podobni izdelek

Vsamovsebitev in podrugačenje
Filozofija in esejistika
22,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh