Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Zmerno z ljubeznijo

Mateja Tominšek Perovšek

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789612226558
Ikona seznama Avtor prevoda: Melita Nemec
Ikona seznama Spremna beseda: Janez Juhant
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2006
Ikona seznama Število strani: 339
Ikona seznama Vezava: mehka z zavihki
Ikona seznama Mere: 155x230

O izdelku


Bibliografija Frančiška Lampeta: Drago Samec

Znanstvena recenzija in spremna beseda: Janez Juhant

Prevod povzetka: Melita Nemec

Oblikovanje naslovnice: Sine KovičZelo zanimiva in bogata knjiga o dr. Frančišku Lampetu, slovenskemu katoliškemu mislecu in duhovniku, ki je s svojim vsestranskim in neutrudnim delom dal močan pečat slovenski kulturno-duhovni zgodovini v drugi polovici 19. stoletja.


Avtorica, mag. Mateja Tominšek Perovšek je zelo temeljito popisala življenje in delo dr. Frančiška Lampeta, zlasti njegovo ljubezen do filozofije (napisal je več filozofskih knjig), Svetega pisma (njegove so znamenite Svetopisemske zgodbe) in slovenske kulture (ustanovitelj revije Dom in svet) in ga s tem iztrgala iz zgodovinske pozabe, ki je že predolgo trajala.


Dr. Frančišek Lampe je bil tako velika osebnost, da je njegov lik pomemben tudi za današnji čas. V kratkem življenju, umrl je pri 41 letih, »je opravil ogromno delo in narodu zapustil neprecenljiv zaklad«, je v spremni besedi zapisal prof. dr. Janez Juhant. To potrjuje tudi ogromna bibliografija, ki jo je zbral Drago Samec in je prvič natisnjena proti koncu knjige. Zelo zgovorno je tudi slikovno gradivo.Podobni izdelek

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh