Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adoramusovih trideset

Za vas piše:
K. H.
Objava: 21. 04. 2017 / 06:19
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adoramusovih trideset

Adoramusovih trideset

Logaški zbor Adoramus bo jubilej praznoval tudi s koncertom gospel in popularne glasbe v soboto, 22. aprila.

V prvih mesecih leta 1987 je glasbenik Marjan Grdadolnik v župniji Logatec ustanovil cerkveni mešani pevski zbor Adoramus. Tridesetletnico delovanja je zbor začel praznovati na praznik lurške Matere Božje, ko so zveste poslušalce povabili v domačo logaško cerkev sv. Nikolaja k maši in krajši koncert Marijinih pesmi. S praznovanjem nadaljujejo jubileja te dni: v četrtek, 20. aprila, so v Jožefovi dvorani na tiskovni konferenci predstavili knjigo: O tebi govorijo … Kdo si Adoramus? in zgoščenko z gospel in popularno glasbo. V soboto, 22. aprila, pripravljajo v logaški športni dvorani še jubilejni koncert z glasbo z nove zgoščenke. Vstopnice za koncert so še na voljo!


Na tiskovni konferenci so knjigo, zgoščenko in prihajajoči jubilejni koncert predstavili dirigent, predsednik zbora in pevke.


Dirigent Grdadolnik: »Ne pojemo za aplavz, ampak Bogu v čast«

»Trideset let je že kar dolga doba in v tem času je šlo skozi naš program ogromno pesmi, imeli smo ogromno vaj, nastopov, tekmovanj, gostovanj, doživetih svetih maš in druženj. V tem času smo z zborom nastopali vsepovsod in vsa leta redno prepevali pri nedeljskem bogoslužju,« je v knjigo napisal dirigent Marjan Grdadolnik in dodal, da je vesel, da je zbor ob 30-letnici v odlični kondiciji, »čuti se medsebojna povezanost in želja po kvalitetnem petju, po tistem, ki nas dela boljše in plemenitejše. Za Boga je dobro samo najboljše in tega navodila se poskušamo držati. Ne pojemo za aplavz, ampak Bogu v čast, v svoje zadovoljstvo in poslušalcem v veselje.«

Župnik Kompare: »Pred tridesetimi leti ste izbrali adoro in to delate še danes«

Tudi logaški župnik Janez Kompare je v knjigo zapisal, da so si pred 30 leti izbrali ime Adoramus, beseda pride iz glagola adoro, kar pomeni častiti, slaviti po božje: »In to, kar ste izbrali na začetku, delate še danes po tridesetih letih. Ponosen sem na vas. Če človek gradi karkoli na pravem temelju, je potem tudi zgradba temu primerna in trdna.« Župnik Kompare je zboru zaželel, »da bi nadaljevali plemenito delo, ki naj vključuje tudi služenje pri bogoslužju. In da bi dočakali zlati jubilej!«

Zbor redno sodeluje pri bogoslužju v domači župniji sv. Nikolaja v Dol. Logatcu z bogatim repertoarjem sakralne glasbe in se udeležuje različnih festivalov in tekmovanj po Sloveniji in v tujini. V soboto v logaški športni dvorani pripravljajo koncert gospel in popularne glasbe.


Mešani zbor Adoramus bo 30-letnico delovanja praznoval tudi s koncertom gospel in popularne glasbe v soboto, 22. aprila v logaški športni dvorani (foto David Kunc)

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh