Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev potrebuje ustvarjalno oznanjevanje!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 09. 2015 / 11:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev potrebuje ustvarjalno oznanjevanje!

Frančišek je obhajal sveto mašo z duhovniki in redovniki v Filadelfiji.

Cerkev po papeževem mnenju potrebuje nove, ustvarjalne oblike oznanjevanja vere. Danes se sooča z velikimi izzivi, ko se mora nenehno prilagajati spremenjenim okoliščinam. Dobro je, da ob tem ohranja dediščino preteklosti in stare strukture, obenem pa bi se morala odpreti novim možnostim, ki jih prinaša duh človeštva, je Frančišek nagovoril duhovnike, redovnike in redovnike, s katerimi je obhajal bogoslužje v filadelfijski stolnici.


Papež je pozval »k sodelovanju in deljeni odgovornosti«, ki bi morala biti temeljna dejavnika Cerkve v prihodnosti. Duhovniki in redovniki morajo med laiki spodbujati občutek odgovornosti za misijonarsko delovanje in biti »kvas evangelija«, saj bo Cerkev v prihodnosti v vse hitreje spreminjajoči se družbi zahtevala vedno več dejavnega sodelovanja laikov.

Frančišek se je laikom in redovniam zahvalil posebej zahvalil za njihovo služenje Cerkvi, saj je njihovo delo po njegovih besedah »neprecenljivi prispevek« za živo krščansko občestvo.

Sveti oče se je v Filadelfiji srečal še s predstavniki latinskoameriške skupnosti, v nagovoru pa je izrazil zahtevo po priznanju verske svobode po vsem svetu. Kot je dejal, veroizpovedi družbo krepijo, ker spodbujajo človekovo dostojanstvo in nesebičnost v služenju bližnjemu in v blagor celotne skupnosti. Odločilno sredstvo za razumevanje v tem ranjenem svetu je po papeževih besedah medverski dialog.

Poleg priseljencev iz Latinske Amerike je Frančišek nagovoril tudi zapornike v prevzgojni ustanovi Curran-Fromhold in jih opogumil, naj jim moč Kristusove ljubezni in vstajenja vedno kaže pot novega življenja.

Vir: Kathpress
Foto: VR / AP

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh