Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je to opravičilo kardinalu?

Objava: 05. 06. 2014 / 07:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Je to opravičilo kardinalu?

Je to opravičilo kardinalu?

Založniška hiša pokaže svoj ugled tudi s tem, ko se zna opravičiti. Koliko da na ugled Delo d. o. o., se vidi po umestitvi »opravičila« kardinalu Rodetu.

V ponedeljek, 2. junija, je Slovenska tiskovna agencija prinesla novico o poravnavi v tožbi med kardinalom Francem Rodetom in Delom ter novinarjem Dejanom Karbo. »Vsebina poravnave ni znana, saj sta se stranki dogovorili, da je ne bosta razkrili," je poročala STA. Delo je avgusta 2012 objavilo zgodbo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo Stelzer, ki je leto pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Ta je za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva. Kardinal Rode je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat in izrazil pripravljenost na test očetovstva, ki so ga pozneje opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu. Analiza je pokazala, da Rode ni Stelzerjev oče. Rode se je za tožbo proti Delu in novinarju Karbi, ki je zgodbo napisal, odločil zaradi hudih duševnih bolečin, ki naj bi jih pretrpel po objavi.

V torek, 3. junija, je o poravnavi med kardinalom Rodetom in Delom d. o. o. poročala večina slovenskih tiskanih in elektronskih medijev, v sredo, 4. junija, pa je Delo na prvi strani na komaj vidnem mestu objavilo »opravičilo« kardinalu Rodetu. Prostor za obrekovanje na prvih straneh Dela vedno najdejo, za lažne naslove in retuširane fotografije namenijo pol strani, tudi celo stran, več strani. Ko jim sodišče s poravnavo naloži opravičilo na prvi strani, pa se skrijejo ob reklamni oglas v kotiček velikosti poštne znamke. Je sploh potrebno komentarja?


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh