Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakšna bo revija #najst?

Za vas piše:
B. K.
Objava: 20. 08. 2015 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kakšna bo revija #najst?

Kakšna bo revija #najst?

Revija #najst je nova krščanska revija za najstnike, prvič pa se boste z njo lahko srečali na letošnji Stični mladih.

Revija #najst je nova krščanska revija za mlade. Kot pove ime, bo namenjena predvsem najstnikom, prvič pa se boste z njo lahko srečali na letošnji Stični mladih, tretjo soboto v septembru, zatem pa bo izhajala vsak drugi mesec na 56 barvnih straneh.

»V njeno vsebino želimo snovalci zajeti vsa relevantna področja delovanja in razmišljanja današnjih vernih mladih. Z vami razvijamo talente, spoznavamo vrednote, premišljujemo o odnosu med fantom in dekletom, se pripravljamo na birmo in po njej prinašamo evangelij svetu, klikamo po pop sceni in poslušamo glasbo, spremljamo modne smernice, spoznavamo mlade animatorje in animatorke,« je povedala koordinatorka revijalnega programa Založbe Družina Barbara Kastelec.

Za njo stoji mlada, izkušena ekipa

Za raznolikost vsebine skrbi mlado in dinamično uredništvo na čelu z Lucijo Čakš in Klemnom Čeligojem, ki sta se oba že preizkusila kot urednika Mladega vala v Družini, ob njiju pa sta Marta Habe, predsednica Društva SKAM, in Samo Pučnik, predsednik Oratorija Slovenija, oblikovno podobo je reviji nadela Lucia Jerman.

»Želja, da bi taka revija zaživela med mladimi kristjani, je zorela več let. Revija #najst bo namenjena vsem mladim, od teh, ki so pravkar prerasli revijo Mavrica ali se pripravljajo na birmo, do teh, ki še vztrajno gulijo srednješolske klopi. To bo vesela in sveža krščanska revija za mlade, polna lepih presenečenj in zanimivih tem, ki jih bodo ustvarjali mladi in zavzeti uredniki v govorici mladih ter v duhu nove evangelizacije,« je povedal Tone Rode, direktor Družine.

Reviji je ves čas nastajanja stal ob strani Tone Česen, voditelj Medškofijskega odbora za mladino: »Ime revije #najst izraža to, kar bi naj mlad človek bil: iskalec novega in vpet v svet, okolje in družbo, v kateri živi. Socialna omrežja so resničnost, ki je ne moremo spregledati. Bodite v njih inovativni, ne bojte se spregovoriti o svoji izkušnji vere in Cerkve!« Da bo revija s svojo vsebino tesno povezana s socialnimi omrežji, ki so del vsakdana vsakega najstnika, bo vsaka številka revije vabila k reševanju izzivov, ki jih bomo objavljali na različnih socialnih omrežjih, najizvirnejše pa tudi v reviji sami.

Vabljeni k sodelovanju pri nastajanju promocijskega videa!

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh