Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koronavirus zahteval življenje prvega škofa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 03. 2020 / 11:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2020 / 12:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koronavirus zahteval življenje prvega škofa

Italijanski škof Angelo Moreschi je deloval v Etiopiji, umrl pa je v domačem mestu Brescia.

Foto: Vatican Media

V Italiji je umrl prvi katoliški škof, ki se je okužil z novim koronavirusom. Kot poročanje mednarodne salezijanske agencije ANS povzema avstrijski Kathpress, je škof Angelo Moreschi včeraj v italijanskem mestu Brescia umrl za posledicami okužbe z virusom. 67-letni Italijan je od preloma tisočletja vodil škofijo v cerkveni provinci Gambella v Etiopiji. Po dosedanjih podatkih je prvi katoliški škof na svetu, ki je podlegel okužbi z novim virusom.

Moreschi je bil rojen v Brescii in je kot mladenič vstopil v red salezijancev. Po prejemu duhovniškega posvečenja leta 1982 je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja kot misijonar odšel v Etiopijo. Papež Janez Pavel II. (1978-2005) je redovnika leta 2000 imenoval za apostolskega prefekta v Gambelli. Leta 2009 so prefekturo povzdignili v apostolski vikariat in Moreschi je prejel škofovsko posvečenje.

Škof Moreschi je bil v Etiopiji priljubljen zaradi svojega pastoralnega služenja mladim in ubogim, poroča ANS. Vest o škofovi smrti je potrdil tudi glavni tajnik Etiopske škofovske konference in škofovim svojcem ter vsem duhovnikom in vernikom vikariata Gambella izrekel iskreno sožalje.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh