Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nebožični, a sporočilni filmi

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 15. 12. 2017 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nebožični, a sporočilni filmi

Nebožični, a sporočilni filmi

Božični filmi so pogosto trivializirani, plehke komedije ali pocukrane drame, zato si raje oglejte filme s sporočilom.

Filmi z božično vsebino so pogosto trivializirani – po navadi so plehke komedije ali pocukrane drame, torej ne zamudite veliko, če se jim izognete. V decembru namreč v kino prihaja nekaj filmov, ki človeka ne pustijo praznega, saj mu dajo misliti, čeprav niso neposredno povezani z božičem.

Ivan
drama: pri Art kino mreži na sporedu od 25. novembra, v Koloseju od 7. decembra

Ivan, film režiserja Janeza Burgerja, je najbolj nagrajevan film letošnjega Festivala slovenskega filma. Med drugim je nadarjena mlada igralka Maruša Majer dobila vesno za najboljšo glavno žensko vlogo v njem. Upodablja Maro, ki je ravno rodila sina Ivana, plod njene prepovedane zveze s poročenim moškim. Izkaže se, da je njen ljubimec obtožen gospodarskega kriminala, zato izgine in Mara z njim ne more znova navezati stika. Za petami so ji tudi sodelavci ljubimčeve žene, ki jo brutalno pretepejo. Napet film je tako prikaz osebnega boja mlade samohranilke kot trenutnega stanja duha v Sloveniji, zlasti na področju gospodarskega kriminala.

Do zadnjega diha
biografska drama: na sporedu od 14. decembra

Ta navdihujoč film je posnet po resnični zgodbi pustolovskega para, Robina in Diane Cavendish. Že kmalu po poroki sta soočena z moževo diagnozo paralize, ki ga prikuje na posteljo, zdravniki pa mu napovejo le še nekaj mesecev življenja. Odločita se, da se ne bosta predala, temveč se skupaj borila – kot pove naslov – do zadnjega diha,za čim boljše, čim bolj plodno in bogato Robinovo življenje. Tako sta postala tudi zagovornika pravic drugih za paralizo obolelih ljudi. Glavno vlogo obolelega moža igra Andrew Garfield, ki ga zadnje čase vidimo samo še v zgodovinskih resničnih zgodbah iz prejšnjega stoletja. In moramo priznati, da mu to kar dobro pristoji.

Kabinet čudes

misteriozna drama: na sporedu od 11. decembra v Kinodvoru in od 14. decembra po drugih kinematografih.

Kabinet čudes je zgodba o dveh otrocih, ki odraščata 50 let narazen, vendar sta si njuni zgodbi na poseben način podobni in njuni življenji se nepričakovano prepleteta. Rose je gluha deklica, ki mora zaradi svoje hibe odraščati skrita pred očmi sveta, kot je bilo značilno za gluhe otroke v 30. letih prejšnjega stoletja. Odloči se, da bo pobegnila od doma in poiskala občudovano zvezdnico nemih filmov. Ben odrašča v sedemdesetih in postane gluh v nesreči, kmalu po smrti svoje matere. On se odpravi na Manhattan, da bi našel sledi o svojem očetu, o katerem mu mama nikdar ni hotela pripovedovati. Zgodbi obeh otrok se srečata v manhattanskem prirodoslovnem muzeju.

Bikec Ferdinand

animirana družinska pustolovščina: na sporedu od 21. decembra

Verjetno poznate zgodbo o bikcu Ferdinandu – ne preveč bistrem, a povsem miroljubnem biku, ki najraje sedi pod drevesom in duha rožice. A ima to nesrečo, da sede na velikega čmrlja ravno, ko so v bližini možje, ki iščejo najbolj podivjanega bika za bikoborbe v Madridu. Ferdinandovo vedenje ob čmrljevem piku si razlagajo kot njegovo divjo in borbeno naravo. A Ferdinand je odločen, da se ne bo boril, temveč se bo čim prej vrnil k svoji družini. Pri tem mu pomagajo številne živali, s katerimi se spoprijatelji, spotoma pa mu bo proti bikoborbam uspelo spreobrniti še koga.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh