Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na dopustu ni pozabil na ljudi

Za vas piše:
K. C.
Objava: 28. 07. 2015 / 12:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na dopustu ni pozabil na ljudi

Papež na dopustu ni pozabil na ljudi

Zdaj, ko ima več časa, osebno odgovarja na pisma in se tudi posveča svojim prijateljem.

Po kratkem obdobju brez javnih obveznosti se bo naslednjo sredo papež Frančišek znova vrnil s sredinimi splošnimi avdiencami. Eden najtesnejših papeževih sodelavcev, ceremonijer msgr. Guillermo Karcher je dejal, da je sveti oče kljub počitku še vedno veliko med ljudmi. Dodal je tudi, da ga vsako jutro vidi srečnega in zadovoljnega.

Zdaj, ko ima več časa, osebno odgovarja na pisma in se tudi posveča svojim prijateljem. A na svoje poslanstvo ni pozabil, saj se že pripravlja na delo. Septembra bo odpotoval na Kubo in v Ameriko, kar po Karcherjevem mnenju ne bo »samo« pastoralni obisk, temveč tudi »obisk zahvale« dvema narodoma, ki sta se znova spoprijateljila.

Sicer pa papež pogreša svobodo, ko je zelo rad in veliko hodil, je povedal ceremonijer. Po navadi je vročinsko in soparno obdobje, ki ej v Argentini januarja, preživljal z ljudmi v favelah Buenos Airesa. Tudi zdaj pa je ostal povezan s prebivalci barakarskih naselij in drugih trpečih. »Svoje poslanstvo papeža živi kot trenutek, ki ga lahko daruje Bogu.«

Ljubezen do ljudi ga zaznamuje, dodaja Karcher, »postane tako rekoč otipljiva, kadar vidimo, koliko ljubezni podarja in koliko ljubezni prejema«. To njegovo značilnost opazimo tudi med sredinimi splošnimi avdiencami, še posebej os stiku z bolniki in ob srečanju z verniki iz domače Argentine. Vse to papežu Frančišku ni težko, saj daje tud injemu samem potrebno moč.



Papeževo obdobje brez javnih obveznosti se je začelo po obisku Latinske Amerike, končalo pa se bo 5. avgusta.


Vir: Radio Vatikan, foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh