Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se redno srečuje z žrtvami spolnih zlorab

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 02. 2018 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2018 / 08:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se redno srečuje z žrtvami spolnih zlorab

Frančišek: »Žrtvam moramo prisluhniti.«

Papež Frančišek se po lastnih navedbah ob petkih redno srečuje z žrtvami spolnih zlorab. Pomembno je prisluhniti, kaj občutijo, je sveti oče dejal med pogovorom z brati jezuiti med zadnjim apostolskim obiskom v Latinski Ameriki. Žrtve spolnih zlorab preživljajo »zelo težak proces«, saj so bile skrajno ponižane. »Za Cerkev je to velika sramota. To ne kaže le naše krhkosti, ampak tudi, bodimo pošteni, našo raven svetohlinstva«, je dejal papež.



Kot običajno se je Frančišek tudi med obiskom Čila in Peruja v letošnjem januarju srečal s predstavniki jezuitskega reda. Včeraj so v italijanskem časniku Corriere della Sera objavili odlomke zasebnih pogovorov, ki jih je zapisal jezuit p. Antonio Spadaro, glavni urednik jezuitske revije Civilta Cattolica.

Frančišek je znova ostro obsodil spolne zlorabe v Cerkvi. Upoštevanje statistike, ki pravi, da je odstotek zlorab višji v drugih okoljih, recimo v družini ali v športnih društvih, v ničemer ne zmanjšuje krivde Cerkve: »Grozljivo je, že če bi šlo zgolj za enega izmed naših bratov duhovnikov.«

Vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke je včeraj potrdil, da se papež Frančišek »večkrat na mesec« sreča z žrtvami spolnih zlorab. Sprejema tako posameznike kot skupine, jim prisluhne in jim poskuša pomagati, »da bi ozdravili hude rane«. Srečanja so zaradi »spoštovanja do žrtev in njihovega trpljenja« vedno zaprta pred očmi javnosti.

Vir: Kathpress / RO
Foto: Facebook

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh