Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel odstop kardinala Becciuja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 09. 2020 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2020 / 12:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež sprejel odstop kardinala Becciuja

Papež sprejel odstop kardinala Becciuja

Prefekt vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov se odpoveduje tudi kardinalskim pravicam.

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je sprejel odstop italijanskega kardinala Giovannija Angela Becciuja s položaja prefekta vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov. Obenem je sprejel tudi Becciujevo odpoved »s kardinalsko častjo povezanim pravicam«, so sinoči presenetljivo sporočili iz Vatikana, ne da bi navedli konkretne razloge za Becciujevo odločitev.

Papež Frančišek je Giovannija Angela Becciuja leta 2018 imenoval za prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov in mu podelil kardinalski naziv. Pred tem je bil Becciu kot namestnik vatikaskega državnega tajnika sedem let pristojen za osrednja personalna in finančna vprašanja v cerkvenem vodstvu. 72-letni cerkveni dostojanstvenik, ki prihaja s Sardinije, je veljal za enega najvplivnejših mož v Vatikanu in je bil med najtesnejšimi sodelavci svetega očeta.

Njegov odstop naj bi bil povezan s preiskavo v zvezi z nakupom luksuznih nepremičnin v središču Londona in domnevno zlorabo sredstev iz Petrovega novčiča, nabirke, s katero papež podpira človekoljubne dejavnosti v najrevnejših predelih Katoliške cerkve. Becciu je te obtožbe sicer zanikal.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh