Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala prirediteljem svetega leta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 11. 2016 / 09:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa zahvala prirediteljem svetega leta

Papeževa zahvala prirediteljem svetega leta

Avdienca za vse sodelujoče, posebna zahvala nadškofu Fisichelli in italijanskemu notranjemu ministru Alfanu.

Papež Frančišek se je zahvalil prirediteljem in sodelavcem svetega leta. V včerajšnji avdienci je izrekel pohvalo odličnemu sodelovanju med Vatikanom in Italijo ter prizadevanjem prostovoljcev: vsi skupaj so prispevali k »urejenemu in varnemu poteku« jubileja, je dejal papež. Po njegovih besedah je bilo to »leto, polno pobud po vsej Cerkvi, kjer se je lahko videlo in z roko dotaknilo sadov Božjega usmiljenja«.

Posebno zahvalo je sveti oče namenil Papeškemu svetu za pospeševanje nove evangelizacije in njegovemu predsedniku, nadškofu Rinu Fisichelli, ki je bil odgovoren za organizacijo dogodkov, pa tudi italijanskemu notranjemu ministru Angelinu Alfanu, ki je ne le v Rimu, ampak po vsej državi poskrbel za to, da so romarji lahko »v miru in varno« obhajali sveto leto. Papež se je zahvalil še pokrajini Lacij, mestu Rim, švicarskim gardistom in vatikanski žandarmeriji ter baziliki sv. Petra. Kot je dejal, se je v tem letu »zgodilo nekaj zares izrednega, kar je sedaj treba vnesti v vsakdanje življenje, da bi usmiljenje postalo trajna zavzetost in življenjski slog vsakega kristjana«.

Izredno sveto leto usmiljenja se je začelo 8. decembra lani, zaključilo pa 20. novembra letos s slovesnim zaprtjem svetih vrat in sklepnim bogoslužjem.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: RV / OssRom

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh