Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh Bartolomej na Blejskem otoku

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 19. 07. 2016 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Patriarh Bartolomej na Blejskem otoku

Patriarh Bartolomej na Blejskem otoku

Prvi med enakimi pravoslavja zasebno obiskal našo državo.

Dunajska tiskovna agencija Kathpress je v soboto poročala, da je carigrajski patriarh Bartolomej le nekaj ur pred spodletelim državnim udarom v noči s petka na soboto z enim zadnjih letal, ki je odletelo s carigrajskega letališča, odšel iz Turčije. Smer odhoda: Slovenija, natančneje Sv. Jernej nad Muto na slovensko-avstrijski meji.


Patriarh Bartolomej z blejskim župnikom Ferkoljem

Ali je bil hitri odhod iz Turčije res povezan z opozorilom pred državnim udarom oziroma predvidenimi odzivi Erdoganove oblasti nanj, ni bilo potrjeno, prav tako ni bilo mogoče do včeraj uradno potrditi informacije, ali je ekumenski patriarh res prišel v Slovenijo, od koder naj bi po poročanju agencije Kathpress odpotoval v francoske Alpe.



Informacija z Dunaja se je slednjič izkazala za točno. Patriarh Bartolomej je v namreč v nedeljo, 17. julija, v spremstvu grškega pravoslavnega metropolita Avstrije Arsenija zasebno obiskal našo državo. Ustavil se je tudi na Bledu, o visokem obisku pa je blejski župnik Janez Ferkolj zvedel le nekaj ur pred tem. Carigrajski patriarh si je z zanimanjem ogledal Blejski otok, še posebej obnovljeno notranjost cerkve Matere Božje na jezeru, o čemer pišemo tudi v novi številki Družine.


Carigrajski patrirah se je v protokolarnem prostoru Blejskega otoka (v grščini) vpisal v knjigo gostov

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh