Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poostreni varnostni ukrepi okoli Vatikana

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 09. 2014 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poostreni varnostni ukrepi okoli Vatikana

P. Lombardi: »Neposrednih groženj ni, zato ni razloga za skrb.«

Zaradi bojazni pred napadom islamskih teroristov so po navedbah italijanskih medijev močno poostrili varnostne ukrepe okoli Vatikana. Po priporočilu tujih varnostnih služb je italijanska policija povečala število patrulj na Trgu sv. Petra, je minuli konec tedna poročal italijanski časnik Corriere della Sera. Poleg tega celotno območje nadzirajo dodatni policisti v civilu. Znotraj Vatikana so žandarji po omenjenem prispevku sodeč okrepili nadzor nad obiskovalci.



V Vatikanu kljub temu zatrjujejo, da so razmere »povsem običajne«. »Neposrednih groženj ni, zato ni razloga za skrb«, je Corriere navedel besede vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija.

Povod za dodatne varnostne ukrepe naj bi bil preslišan telefonski pogovor med dvema Arabcema. Iz njega so povzeli, da bi se utegnilo »v Vatikanu kaj zgoditi«. Eden izmed sogovornikov je v Italijo prispel pred osmimi meseci. Iz pridobljenih podatkov so v varnostnih krogih očitno pomislili na konkretne načrte za napad na Vatikan, zaradi česar naj bi »okrepili pozornost« vseh pristojnih.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh