Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prazničen dan za vodiško župnijo

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 04. 2016 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prazničen dan za vodiško župnijo

Prazničen dan za vodiško župnijo

V soboto, 2. aprila, je v župniji Vodice ljubljanski nadškof Zore blagoslovil novi pastoralni dom.

V soboto, 2. aprila, je bilo v župniji Vodice slovesno, praznično, kot se je izrazil ljubljanski nadškof, Stanislav Zore. Na ta dan je namreč v župnijski cerkvi sv. Marjete daroval mašo, nato pa blagoslovil novi pastoralni dom.



V Vodicah je bila prva sobota po veliki noči dvakrat praznična, je v pridigi dejal nadškof. Najprej zato, ker v nas še vedno zvoni sporočilo Jezusovega vstajenja, nato pa tudi zaradi blagoslova pastoralnega doma. Župnij je tako dobila primerne prostore za prenašanje temeljnega sporočila krščanske vere na prihodnje rodove. Nadškof se je Bogu zahvalil za navdihe, pogum, daljnovidnost in moč, da je bila uresničena želja po pastoralnem domu, vsem sodelavcem pa je čestital za uspešno izveden projekt.


Župnik vodiške župnije Franc Mervar

Stavbi je treba vdihniti življenje

Hkrati je poudaril, da so zidovi le zidovi, samo stavba, dokler v njej ne zaživi pastoralno življenje. Takrat bo postala dom. »Lažje je zgraditi hišo kot družino in odnose, ki lahko kljubujejo času, skušnjavam in vsemu ostalemu, kar nas more razdirati.« Tako je tudi lažje zgraditi zgradbo pastoralnega doma kot občestvo, v katerem se uresničuje Cerkev.





Spomnil je na prve kristjane in na Jezusovo prikazovanje učencem po vstajenju. Dejal je, da mora biti v pastoralnem domu prostor tako za verne kot za tiste, ki težko verujejo, hrepenijo po Bogu, življenju in večnosti, pa morda tega niti ne vedo. »V tem občestvu morajo najti prostor bratov in sester, ki jih z veseljem sprejmejo.« Kdaj bodo začeli verovati, odloča njihovo srce. V pastoralnem domu se morajo srečevati različni ljudje. Nadškof je poudaril tudi, da potrebujemo blagoslov ne le za zgradbo, temveč predvsem za občestvo, da bo moglo občestvo prenašati na mlajše rodove.



Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh