Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Publikacije Teološke fakultete

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 07. 12. 2017 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Publikacije Teološke fakultete

Teološka fakulteta je predstavila monografije in priročnike, ki so jih v Sloveniji ali tujini izdali njeni predavatelji.

V okviru prireditev ob tednu Univerze v Ljubljani je Teološka fakulteta v sredo, 6. decembra, pripravila novinarsko konferenco z naslovom Beseda in pričevanje, na kateri je predstavila monografije in priročnike, ki so jih v Sloveniji ali tujini izdali predavatelji Teološke fakultete, ter znanstvene serijske publikacije, ki jih izdaja Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani.

Uvodni pozdrav je pripadel prof. dr. Robert Petkovšek, dekanu Teološke fakultete, publikacije pa so predstavili doc. dr. Mateja Pevec Rozman, prodekanja TEOF in avtorji.

Knjige



V letu 2016 in 2017 je Teološka fakulteta izdala naslednje knjige: Beseda in pričevanje Rafka Valenčiča, Teologija odnosa: in beseda je človek postala ter Božje razodetje v Bibliji in Koranu Jožeta Marija Osredkarja, Družinske terapije in klinična praksa Christiana Gostečnika, Iz ljubezni za ljubezen. Prispevek k trinitarični antropologiji Cirila Sorča, Religija kot dejavnik etičnosti in medkulturnega dialoga Bojana Žalca in Vojka Strahovnika, Svetloba drami našega duha: znanstvene razprave o delih Zdenke Serajnik Slavka Kranjca in knjiga Evropska unija in vrednote, ki sta jo uredila Mateja Rozman in Janez Juhant.

Recenzije knjig lahko prebirate v Kažipotu.

Znanstvene publikacije

Znanstvene publikacije (revije) Teološke fakultete so Bogoslovni vestnik (glavni in odgovorni urednik Robert Petkovšek), Edinost in dialog (glavni in odgovorni urednik Maksimilijan Matjaž) in Acta Ecclesiastica Sloveniae (glavni in odgovorni urednik Bogdan Kolar).

Priročniki

Teološka fakulteta je izdala dva priročnika: Maksimilijan Matjaž je avtor 2., dopolnjene izdaje priročnika Eksegeza evangelijev, Robert Cvetek pa priročnika Raziskujemo medosebne odnose, 2. izdaja.



Publikacije, izdane pri drugih založbah in v tujini

Založba Družina je izdala znanstveno monografijo Tomaža Erzarja Dolga pot odpuščanja, katere predstavitev bo tudi v ponedeljek, 11. decembra, v Galeriji Družina. Pri Slovenski matici je izšla monografija Irene Avsenik Nabergoj Podoba judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu. Monografijo Bogdana Kolarja Bratje minoriti 80 let na Ptujski Gori pa je izdala Slovenska minoritska provinca sv. Jožefa.

V tujini sta izšli knjiga Christiana Gostečnika Relational family therapy: the systemic, interpersonal, and intrapsychic experience ter znanstvena monografija Roberta Petkovška in Bojana Žalca Truth and compassion: lessons from the past and premonitions of the future. Prva je luč sveta ugledala v New Yorku, druga pa na Dunaju.



Prejemniki nagrad s Teološke fakultete

V tednu Univerze v Ljubljani podeljujejo tudi priznanja zaposlenim in študentom na Univerzi, ki se s svojimi posebnimi dosežki in uspehi odlikujejo in pomembno prispevajo k odličnosti in ugledu Univerze. Med prejemniki nagrad so tudi zaposleni Teološke fakultete.

V torek, 5. decembra, je na slavnostni seji Senata svečano listino za mlade visokošolske učitelje in visokošolske sodelavce prejel doc. dr. Samo Skralovnik, priznanje strokovnim delavcem Univerze v Ljubljani pa je bilo podeljeno Ireni Gajič. V četrtek, 7. decembra pa bo študentka Lucija Rožman prejela priznanje študentom za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh