Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl dolgoletni župnik v Cerknici Jože Vidic

Objava: 02. 04. 2020 / 17:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2020 / 06:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrl dolgoletni župnik v Cerknici Jože Vidic

Umrl dolgoletni župnik v Cerknici Jože Vidic

V več kot polstoletnem služenju Bogu je bil tudi oče Uskovniških tednov duhovnosti za mlade.

Foto: Tamino Petelinšek


Danes popoldne je, v 82. letu starosti in po več kot pol stoletja zvestega služenja Bogu, svoje zemeljsko poslanstvo dopolnil in odšel po plačilo k Očetu Jože Vidic, salezijanec in dolgoletni župnik v Cerknici in oče Uskovniških tednov duhovnosti za mlade.

Rodil se je v Besnici pri Kranju, v družini s sedmimi otroki so se kar trije odločili za duhovniški poklic. Po končanem bogoslovnem semenišču je bil Jože vzgojitelj novincev pri salezijancih v Križevcih, nato šest let župnik v Škofijah, vzgojitelj v Mohorjevem domu v Celovcu in zatem šest let kaplan na Rakovniku.



Še preden je leta 1979 prišel v Cerknico, je našel planinsko kočo na planini pod Viševnikom in tam postavil temelj načrtnega dela za oblikovanje župnijskih sodelavcev, prostovoljcev in animatorjev.

Salezijanski mladinski center

Nato je v 35 letih služenja v župniji Cerknica na noge postavil salezijanski mladinski center in z mnogimi dejavnostmi razgibal duhovno življenje v kraju. Leta 2014 je prejel tudi naziv častnega občana občine Cerknica.



Pri delu na duhovniški poti ga je vodilo geslo »Z mladimi za mlade«. Zlato mašo je obhajal 17. maja 2015 v rojstni župnijski cerkvi sv. Egidija v Zgornji Besnici, ponovil jo je 13. septembra istega leta v cerkniški župnijski cerkvi Marijinega rojstva.

Pokončna drža, zvestoba Kristusu in poslanstvu reda

»Ljuba nam je bila Vaša odprtost, vedrina, Vaš svobodni duh in neumorna, vztrajna, blagodejna prisotnost. Vaša pokončna drža, zvestoba Kristusu in poslanstvu svojega reda sta bili in sta še vedno, vredni občudovanja ter vsega spoštovanja,« je na zlati maši v Cerknici v imenu župljanov poudarila Heda Simčič.

Več o njegovi življenjski in duhovniški poti preberite TUKAJ.

Gospod, daj mu večni mir in pokoj in večna Luč naj mu sveti!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh