Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pohvalno o programu evropskih kulturnih poti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 04. 2018 / 08:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2018 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pohvalno o programu evropskih kulturnih poti

Večji prispevek k skupni krščanski dediščini Evrope.

Vatikan je program evropskih kulturnih poti pohvalno označil kot močan prispevek k skupni krščanski istovetnosti Evrope. Mnoge izmed teh odličnih kulturnih poti so pravzaprav stare romarske poti, ki nas opominjajo, da je naša celina globoko prežeta s krščansko kulturo, je zapisal stalni opazovalec Svetega sedeža pri Svetovni turistični organizaciji, Maurizio Bravi, v prispevku, ki so ga ob koncu tedna objavili v Vatikanu. Bravi predstavlja Vatikan tudi pri programu evropskih kulturnih poti pod okriljem Sveta Evrope. Sveti sedež se je programu pridružil 21. marca.



Kulturne poti po Bravijevih besedah predstavljajo skupno istovetnost Evrope, medkulturno izmenjavo in skupne evropske vrednote. So znamenje proti znova naraščajočemu nacionalizmu in znamenje dejstva, da je Evropa več kot le brezmejni trg z enotno valuto. Vatikan želi s sodelovanjem pri programu prispevati k temu, da bi to bogato dediščino spodbujali in ohranjali pri življenju.

Za prvo evropsko kulturno pot je bila leta 1987 imenovana Jakobova romarska pot, ki vodi v Santiago de Compostela. Danes je po Evropi že več kot trideset programskih poti, med njimi tudi Martinova pot in t. i. evropska pot cistercijanskih opatij.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh