Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vzemite Magnificat na dopust

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 11. 06. 2020 / 12:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2020 / 12:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vzemite Magnificat na dopust

Vzemite Magnificat na dopust

Julijski Magnificat vas bo pospremil na počitnice, da se vaš duh okopa v molitvi in vaše telo spočije ob premišljevanju božje besede.
Julijski Magnificat vas bo pospremil na poletne počitnice, da se vaš duh okopa v molitvi in vaše telo spočije ob premišljevanju božje besede.

Julij sicer ni samo počitniški, temveč tudi svetniški mesec, ugotavlja br. Miran Špelič v uvodniku. »Med drugimi praznujemo v tem mesecu kar štiri sozavetnike naše celine: sv. Cirila in Metoda, sv. Benedikta in sv. Brigito Švedsko, če gremo po koledarskem zaporedju. Priporočimo jim Evropo, naj jo povežejo z evangelijem, da ne izgubi krščanskih korenin. Izvlečki in devetdnevnica pa nas popeljejo na Bližnji vzhod k libanonskemu svetniku, ki prav tako goduje v juliju, k sv. Šarbelu Makloufu. Vedno bolj je poznan tudi med Slovenci, saj je v zadnjem času izšlo kar nekaj knjig o njem, kot zadnja Izreki svetega Šarbela, od koder so izvlečki.«

Prek družbenih omrežij bodo na voljo molitve iz Magnificata na god Ptujskogorske Matere Božje, sv. Marije Magdalene in sv. Krištofa.

V Magnificatu boste izvedeli tudi, kdo je akolit in morda vas bo to spodbudilo, da bi tudi sami opravljali to delo. Molitev očenaša analizira Marko Rijavec, medtem ko p. Štefan Kožuh opisuje Frančiškovo razlago te molitve. Odlomek iz Matejevega evangelija pa predstavlja p. Janez Poljanšek. Preberite si tudi pričevanje o Patricii Sandoval, ki je izkusila Božje odpuščanje in usmiljeni pogled najbližjih, zato je lahko postala zagovornica nerojenih.

Družinski blagoslov je tokrat namenjen začimbam. Na naslovnici pa je Karmelska Mati Božja, ki deli škapulirje, ki jo je leta 1733 ustvaril Valentin Metzinger za Frančiškanski samostan Brežice.

Urednik slovenske izdaje Magnificata p. Miran Špelič se lepo zahvaljuje za vse odzive na letošnjem in ob letošnjem Dnevu za Magnificat.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh