Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se novo šolsko leto

Objava: 01. 09. 2014 / 06:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se novo šolsko leto

Začenja se novo šolsko leto

V šolske klopi bo prvič sedlo 21.886 učencev 1. razreda, kar je največja generacija prvošolčkov v zadnjih desetih letih.

Za 167.751 osnovnošolcev in okoli 75.500 srednješolcev se danes začenja novo šolsko leto. V šolske klopi bo prvič sedlo 21.886 učencev 1. razreda, kar je največja generacija prvošolčkov v zadnjih desetih letih. Policija vse voznike poziva, naj vozijo počasi, vse druge udeležence v prometu pa, da naj bodo v prometu previdni.



Dejavnosti policije za zagotavljanje varnosti otrok na poti v šolo in iz nje sicer trajajo že nekaj časa, več pa jih bo predvsem v prvih šolskih dneh. Tako policisti napovedujejo, da bodo do 12. septembra bolj prisotni v okolici šol in vrtcev, po varnih poteh pa bodo spremljali tudi prvošolčke.



Med drugim bodo policisti v okolici šol izvajali poostren nadzor prometa, preverjali opremljenost otrok z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi v nočnem času ali ob zmanjšani vidljivosti, preverjali tehnično brezhibnost vozil in pravilno parkiranje.



Večjih sprememb za učence in dijake v letošnjem šolskem letu ni. Še največ sprememb je v osnovnih šolah, kjer bodo v 2. razred osnovne šole letos začeli uvajati prvi tuj jezik. V 4. razredih pričenjajo z uvajanjem neobveznih izbirnih predmetov, v 7. razredih pa z uvajanjem drugega tujega jezika kot neobveznega izbirnega predmeta.

Posebej praznično je danes v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, kjer slovesno odpirajo nove prostore Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Vrtca Dobrega pastirja, ki delujeta v okviru Zavoda – prva od šolskega leta 2008/2009, vrtec pa z letošnjim šolskim letom šele pričenja z delovanjem.

Vir: STA / M. M. Š.

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh