Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ni nujno, da je obzorje nad hribom

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 24. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 17 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2016 / 07:16

Ni nujno, da je obzorje nad hribom

Dr. Evgen Bavčar je filozof, fotograf, dvakratni častni doktor, stoodstotni invalid, živeč med Parizom in Lokavcem pri Ajdovščini. Pri enajstih letih je izgubil vid in bil je prvi slepi maturant v Novi Gorici, ki je z odliko končal gimnazijo. Od tam ga je pot peljala na Filozofsko fakulteto v Ljubljano na študij filozofije in zgodovine, po diplomi, leta 1972, je s štipendijo francoske vlade nadaljeval študij in doktoriral iz filozofije in estetike na pariški Sorboni. Že od sredine osemdesetih let se ukvarja s fotografijo, imel je že več kot osemdeset samostojnih razstav po vsem svetu, o njegovem delu so bili objavljeni številni članki, eseji in študije ter dokumentarni filmi. Izdal je vrsto publikacij, redno sodeluje v različnih radijskih in televizijskih oddajah, vodi seminarje o fotografiji in predava o estetiki na mednarodnih strokovnih srečanjih in je najbolj prepoznaven ambasador slovenstva in slovenske literature v Franciji in po svetu.
Dr. Evgen Bavčar je filozof, fotograf, dvakratni častni doktor, stoodstotni invalid, živeč med Parizom in Lokavcem pri Ajdovščini.

Pri enajstih letih je izgubil vid in bil je prvi slepi maturant v Novi Gorici, ki je z odliko končal gimnazijo. Od tam ga je pot peljala na Filozofsko fakulteto v Ljubljano na študij filozofije in zgodovine, po diplomi, leta 1972, je s štipendijo francoske vlade nadaljeval študij in doktoriral iz filozofije in estetike na pariški Sorboni. Že od sredine osemdesetih let se ukvarja s fotografijo, imel je že več kot osemdeset samostojnih razstav po vsem svetu, o njegovem delu so bili objavljeni številni članki, eseji in študije ter dokumentarni filmi. Izdal je vrsto publikacij, redno sodeluje v različnih radijskih in televizijskih oddajah, vodi seminarje o fotografiji in predava o estetiki na mednarodnih strokovnih srečanjih in je najbolj prepoznaven ambasador slovenstva in slovenske literature v Franciji in po svetu.

Gospod Bavčar,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh