Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anselm Grün: med epidemijo koronavirusa je napisal pet knjig!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 07. 2020 / 11:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2020 / 12:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anselm Grün: med epidemijo koronavirusa je napisal pet knjig!

Anselm Grün: med epidemijo koronavirusa je napisal pet knjig!

Znani benediktinski pater velja za enega najbolj branih krščanskih piscev.

Foto: arhiv Družine

Znani menih in pisec številnih knjižnih uspešnic Anselm Grün je obdobje med epidemijo koronavirusa izkoristil predvsem za pisanje. »Običajno pišem okoli šest do osem ur tedensko,« je benediktinski pater pojasnil v pogovoru za nemške medije: »Zdaj, v času epidemije koronavirusa, sem pisanju posvetil več časa.« Zaradi številnih omejitev gibanja je v tem času skupno napisal kar pet knjig! Delo z naslovom »Karantena – navodila za uporabo« (»Quarantäne - eine Gebrauchsanweisung«) je končal v štirih dneh.

Z več kot 300 knjigami v približni nakladi 20 milijonov izvodov p. Grün velja za enega najbolj branih krščanskih piscev. Mediji v nemško govorečem prostoru ga imenujejo »Božji pisalni stroj«. Vzdevek se mu zdi »malce pretiran«, pojasnjuje pisec: »Časnikar lahko to zapiše, vendar se sam ne bi tako označil.« Število knjig, ki jih je napisal, mu ne pomeni veliko.

Pisanje zanj ni delo, pač pa mu je v veselje. Pri tem pogosto najde navdih v knjižnici: »Za svoje raziskovanje ne uporabljam interneta,« je pojasnil p. Grün: »Zdi se mi preveč površinski.« O upokojitvi pa 75-letni menih še ne razmišlja: »Dokler sem zdrav in imam veselje do tega, bom pisal.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh