Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Asia Bibi v izgnanstvu prvič nastopila v javnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2020 / 12:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2020 / 12:46
Ustavi predvajanje Nalaganje

Asia Bibi v izgnanstvu prvič nastopila v javnosti

Pakistanska kristjanka predstavlja svojo avtobiografijo.

Foto: splet

Pakistanska kristjanka Asia Bibi, ki je zaradi domnevnega bogoskrunstva skoraj desetletje preživela v samici, čakajoč na izvršitev smrtne kazni, nato pa bila spoznana za nedolžno, bo prvič po odhodu v kanadsko izgnanstvo nastopila v javnosti. Kot je po navedbah avstrijske katoliške agencije Kathpress poročal britanski Guardian, naj bi danes predstavila svojo avtobiografijo z naslovom »Končno na svobodi«. Ob tej priložnosti je bila prvič objavljena tudi nova fotografija Bibijeve, ki eno najbolj znanih preganjanih kristjank prikazuje v družbi časnikarke in borke za človekove pravice Anne-Isabelle Tollet. Tolletova je o primeru Bibi prvič poročala leta 2010.

»Mojo zgodbo poznate iz medijev. Morda ste se sami poskušali postaviti v moj položaj, da bi razumeli moje trpljenje,« v izjavi za javnost navajajo besede Bibijeve. Kako je preživela leta v samici in kaj ji danes pomeni novo življenje, si zunanji opazovalci kar težko predstavljamo. O tem bomo več izvedeli v knjigi, ki je nastala v sodelovanju s časnikarko Tolletovo. Knjiga bo najprej izšla v francoskem jeziku.

Tolletova je v pogovoru za francosko radijsko postajo RCF danes pojasnila, da gre Asii Bibi v Kanadi zelo dobro ter da je »telesno in duhovno povsem zdrava«. Živi »preprosto in nevpadljivo življenje« gospodinje, ki skrbi za svoje otroke. Žalostna je, ker je morala zapustiti svojo domovino Pakistan, še vedno pa je v stiku s sorodniki, ki tam živijo.

Deset let mučenja in osame je Bibijeva po mnenju Anne-Isabelle Tollet prestala zaradi svoje močne vere: »Vsak dan je molila v svoji celici, zaupala je Bogu in vedela, da jo bo rešil.« Izredno pomembno za boj za preživetje, brez česar verjetno ne bi prestala bivanja v pakistanskem zaporu, pa je bila podpora in sodelovanje mednarodne skupnosti. Avtobiografija Bibijeve naj bi bila predvsem zahvala za vso zunanjo pomoč.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh